Mainos

Veijo Hietala: Itä ja länsi löivät kättä Oscar-gaalassa

Australialainen näyttelijä Hugh Jackman juonsi näyttävästi viime yönä Suomen aikaa nähdyn Oscar-gaalan. Glamouria ja tähtiä riitti lavalla ja katsomossa. Yksi himoituimmista pysteistä, parhaan elokuvan palkinto meni Intiaan sijoittuvalle Slummien miljonäärille.

Turun yliopiston mediatutkija Veijo Hietala pitää valintaa hieman yllättävänä. Hietalan mielestä mistään Hollywood-boikotista ei ole kyse, vaan Yhdysvalloissakin aika alkaa olla kypsä Bollywood-tuotannoille ja muillekin ulkomaisille elokuville.

- Kyllä tässä tapauksessa itä ja länsi löivät kättä, Hietala sanoo.

Parhaan miespääosan oscarin pokkasi Sean Penn ensimmäisestä poliittiseen virkaan valitusta homoseksuaalista kertovasta elokuvasta Milk. Hietala arvelee, että palkittujen joukossa on oltava joka vuosi ainakin yksi poliittisesti korrekti elokuva.

- Yksi ennakkosuosikeista Benjamin Buttonin uskomaton elämä tai Slummien miljonääri eivät ole Milkin tavoin poliittisesti korrekteja. Tässä elokuvassa oli teemana gay-valveutuneisuus, ja voi olla, että sillä palkinto tuli, Hietala miettii.

Pääosasta tullut Oscar on aika usein vaatinut yhteiskunnasta erottuvan ihmisen roolin.

- Voihan se olla, että sillä pysti irtoaa helpommin. Tuollaiset roolit vaativat näyttelijältä toki paljon enemmän paneutumista kuin esimerkiksi ensirakastajan rooli, Hietala nauraa.

Marskista Oscar

Hietala on monien muiden tapaan pettynyt Mannerheim-elokuvan rahoituksen kaatumisesta. Hänen mielestään rahoituksen poisveto vaiheessa, jossa elokuvan kuvaukset ovat jo alkamassa, on raukkamainen teko.

- Muotokuvia Mannerheimista on olemassa, mutta täysin Marskista kertova leffa olisi ollut hieno. Mannerheim-elokuvalla oltaisiin voitu saada aikaan vaikka mitä. Jos vaikka Renny olisi ollut pokkaamassa pystin tuolla Oscar-gaalassa, Hietala harmittelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.