Mainos

Vehviläinen tyytymätön junaselvitykseen

Liikenneministeri haluaa VR:ltä ja Ratahallintokeskukselta erityisen toiminnan parantamiseen tähtäävän ohjelman ensi kevääseen mennessä.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) ei ole tyytyväinen junien viimeaikaisista myöhästelyistä annettuun selvitykseen. Vehviläisen mielestä VR:n ja Ratahallintokeskuksen selvityksessä asiakasnäkökulma ja matkustajien parempaan palveluun tähtäävät toimet ovat riittämättömiä.

Ministeri edellyttää molemmilta toimijoilta erityistä ohjelmaa palvelun ja toiminnan laadun parantamiseksi. Aikaa ohjelman laatimiseen on ensi kevääseen.

VR ja Ratahallintokeskus luovuttivat tänään Vehviläiselle hänen pyytämänsä selvityksen kesän liikennehäiriöistä.

VR sysää vastuuta Ratahallintokeskukselle

VR:n pääjohtaja Henri Kuitunen sysää vastuuta junaliikenteen ongelmista Ratahallintokeskukselle. Kuitusen mukaan kesällä tapahtuneet junaliikenteen myöhästelyt johtuvat ennen kaikkea rataverkon ongelmista.

Hän korostaa, että rataverkon ongelmien suhteellinen osuus on viime aikoina kasvanut.

Lisärahaa ei heru

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on myös ilmoittanut, ettei ministeriö lupaa lisärahoitusta raideliikenteen ongelmiin.

Vehviläinen kehottaa VR:ää ja Ratahallintokeskusta kohdentamaan perusradanpitoon annettuja rahoja kiireellisyysjärjestyksessä esimerkiksi liikennejärjestelmiin.

Ratahallintokeskuksen ylijohtaja Ossi Niemimuukon mielestä junaliikenteessä asioiden tärkeysjärjestyksestä pitää käydä keskustelua, mutta turvallisuudesta ei voi tinkiä.

- Se on sitten jostain muusta pois. Silloin kysymys on siitä, että mihin tärkeysjärjestykseen asioita pannaan. Ainakaan turvallisuudesta ei voida ottaa pois. Se on sitten vähemmän uusia pölkkyjä, vähemmän uusia kiskoja. Kyllä ne tietysti meidän pitemmän tähtäimen suunnittelussa näkyvät. Perusradanpidosta, korvausinvestoinneista tälläkin hetkellä puuttuu eli rahoitus on liian pieni tarpeeseen nähden, Niemimuukko sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.