Mainos

Vehviläinen: Hallitus pimittää sote-malliaan

Kansanedustaja, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Anu Vehviläinen (kesk) syyttää hallitusta sosiaali-ja terveyspalvelumallinsa pimittämisestä kuntavaalien yli.

Vehviläisen mukaan keskustan vanhusvälikysymyksen aikaan hallitus vielä väisteli vastausta sote-mallinsa sisällöstä ja julkaisuajasta, mutta SDP:n kunta-asiantuntijan, kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan haastattelussa aikataulu kävi keskustan mielestä ilmi.

- Väli-Suomen lehdille antamassaan haastattelussa Feldt-Ranta kertoo, että "loppuvuodesta on paras aika kertoa, mitä hallitus aikoo tehdä." On kansanvallan kannalta äärimmäisen huonoa, ettei laajapohjainen Jyrki Kataisen (kok) hallitus tiedä ja uskalla kertoa äänestäjille millaista mallia ajaa, Vehviläinen ihmettelee.

Vehviläisen mielestä hallituksen valitsema piilottelun linja kertoo hallituksen toimintakyvyttömyydestä ja pelosta äänestäjiä kohtaan. Vehviläisen mukaan keskusta on ainoa puolue, joka menee kuntavaaleihin omalla vaihtoehdollaan, kotikunta-maakuntamallilla.

- Se tarkoittaa sitä, että kotikunta järjestää ihmisille tärkeät lähipalvelut, mutta sosiaali- ja terveyspalvelut mukaan lukien erikoissairaanhoito järjestetään kuntien yhteistyöllä maakunnallisesti, Vehviläinen sanoo.

Hallitus jatkaa edelleen vääntöä sosiaali-ja terveysuudistuksesta ja vielä ei tiedetä, valmiistuuko kiistanalainen hanke ennen kuntavaaleja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.