Mainos

Vehviläinen ei keskustan lähde pj-kisaan

Liikenneministeri Anu Vehviläinen ei lähde tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta ensi kesän puoluekokouksessa. Vehviläinen perustelee ratkaisuaan perhesyillä sekä sillä, ettei tunne riittävää intohimoa puheenjohtajuutta ja pääministeriyttä kohtaan.

- Perheemme koti on Joensuussa. Jo nyt tilanne on sellainen, että olen nykyisten tehtävieni vuoksi suurimman osan viikosta Helsingissä. Ainoa lapseni täytti juuri yhdeksän vuotta. Katson hänen kannaltaan olevan parasta, etten havittele nyt sellaisia tehtäviä, jotka merkitsisivät minulle yhä enemmän poissaoloa perheen parista, Vehviläinen sanoo.

Vehviläinen arvioi myös, ettei tunne riittävää sisäistä paloa puheenjohtajuutta kohtaan.

- Kaikkien, jotka lähtevät tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta tulee olla täysillä mukana. Ehdokkailta täytyy löytyä sisäistä roihua ja intoa tehtävää kohtaan. Itseltäni tämä näyttää uupuvan. Henkilökohtaisesti toivon kisaan mukaan useita ehdokkaita. Toivon, että ehdokkaat ovat halukkaita linjakeskusteluun keskustan tulevaisuudesta ja suomalaisen yhteiskunnan kehittämisestä, Vehviläinen sanoo.

Vehviläisen mielestä keskustan puheenjohtajan vaihtuminen avaa oven keskustan uudistumiselle ja myös sukupolvenvaihdokselle puheenjohtajan osalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.