Mainos

Vedonlyöntiasiantuntija: Jalkapallon rikostutkinta saattaa laajentua entisestään

Kotimaisen jalkapallon rikostutkinta saattaa laajentua entisestään, kertoo tunnettu suomalainen vedonlyöntiasiantuntija Jorma Vuoksenmaa.

Yle kertoi eilen, että jalkapallon rikostutkinta on laajentunut viime kaudella Ykkösessä pelanneeseen porilaiseen FC PoPaan. Jalkapalloseuraa epäillään rahanpesusta.

Vuoksenmaan mukaan on hyvin todennäköistä, että rikosvyyhti laajenee myös alemmille sarjatasoille.

– Nähtäväksi jää vielä, mitä Kakkosessa (kolmanneksi ylin sarjataso) on tapahtunut. Nyrkkisääntönä todellakin on se, että mitä matalammalle tasolle mennään, sitä suurempia on väärinkäytösriskit ja sitä suurempi on ehkä väärinkäytösten osuus prosentuaalisesti, Vuoksenmaa kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa jalkapallo-otteluiden seuranta on heikompaa alemmilla tasoilla kuin korkeimmilla tasoilla.

– Riskiä väärinkäytöksiin lisää vielä se, että pelaajien moraali ja palkat ovat heikompia alhaisella tasolla kuin esimerkiksi Veikkausliigassa. Siksi pelaajia voi olla helppo houkutella mukaan vilppitoimintaan.

Vuoksenmaa kuitenkin korostaa, ettei hänellä ole näyttöä alemman sarjatason vilppitapauksista. Hän ei kuitenkaan yllättynyt PoPan tapauksesta.

– Kun Veikkausliigasta oli jo aikaisemmin näyttöä väärinkäytöksistä, en yllättynyt uudesta tapauksesta, Vuoksenmaa kertoo.

Vuoksenmaa kertoo itse pitävänsä kunnia-asiana sitä, että hän pelaa vedonlyöntiä vain niistä kohteista, jotka hän tietää "puhtaiksi peleiksi". Vuoksenmaa uskoo, että suomalaisen jalkapallon maine palautuu entiselleen.

– Yleensä tapana on se, että maine parantuu ja seuranta tarkentuu, kun kolhuja on tapahtunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.