Mainos

Veden laatu uimarannoilla hyvä

Lähes kaikkien Suomen uimarantojen vesi täytti viime vuonna EU:n vähimmäisrajat uimavesien puhtaudelle. Vain yksi Suomen yli kolmestasadasta rannasta alitti unionin vaatimukset.

Testissä reputti Lauttasaaren Merikylpylän ranta Helsingissä. Lisäksi Lamminjärven uimaranta Etelä-Pohjanmaalla oli viime vuonna suljettuna, mutta EU-raportti ei kerro sulkemisen syytä.Testissä oli mukana 254 sisävesien uimarantaa ja 85 merenrantojen uimapaikkaa.

Koko EU:n uimavesien tila oli viime vuonna hieman edellisvuotta heikompi. Sisävesien uimarannoista vain 89 prosenttia täytti vaatimukset, kun vastaava luku oli toissa vuonna 92 prosenttia. Unionin merenrantojen uimapaikoista 96 prosenttia täytti puhtausvaatimukset. Luku pysyi edellisvuoden tasolla.

EU:n puhtaimmat uimavedet löytyivät viime vuonna Kreikasta ja Kyprokselta. Suomi sijoittui EU-maiden välisessä vertailussa seitsemänneksi.

Likaisimmat uimavedet löytyivät Puolasta, missä joka seitsemäs uimapaikka alitti EU-kriteerit. Kaikkiaan tutkimuksessa oli mukana yli 20000 EU-maiden uimarantaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.