Mainos

Veden laatu maauimaloissa hyvä — lasten kanssa kannattaa olla silti tarkkana

Uimaveden laatu helsinkiläisissä maauimaloissa on ollut tänä kesänä hyvä. Terveystarkastaja Tiina Hakkarainen Helsingin kaupungin ympäristövirastosta kertoo, että maauimaloiden vedestä otetaan näytteitä noin kahden viikon välein eikä erityistä huomautettavaa ole ollut.

– Maauimaloissa on luonnollisesti enemmän mekaanista likaa kuin uimahalleissa, Hakkarainen kertoo viitaten jalkojen kautta nurmikoilta kulkeutuvaan ainekseen.

– Myös aurinkorasvoja liukenee veteen.

Vesi maauimaloissa on siis hyvälaatuista, mutta kuinka tarkkana pitää olla lasten kanssa. He kun saattavat hörpätä vahingossakin altaan vettä.

– No ei siitä nyt sairastu, mutta ei se ole hyvästä sitä niellä.

Uimavesi altaissa vaihtuu jatkuvasti. Allasta ei kuitenkaan tyhjennetä, vaan sitä poistuu suodattimien kautta ja päinvastoin sitä lisätään vesijohtoverkosta.

Suurin osa osaa käyttäytyä

Maauimalat pullistelevat kävijöitä helteisinä päivinä. Uimavalvojien mukaan suurempia käytöshäiriöitä ei tänä kesänä ole ollut, mutta huomautettavaa löytyy.

– Melkein viiden minuutin välein saa komentaa rataköysissä roikkumisesta. Samoin tupakointi alueella on asia, johon joutuu puuttumaan aika ajoin, kertoo uimavalvoja Jasmine Aoni Kumpulan maauimalasta.

Osa kävijöistä ei myöskään tunnu ymmärtävän, että suihkussa käynti ennen altaaseen menoa tarkoittaa peseytymistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.