Mainos

Veden keittokehotus itäiseen Poriin

Porin kaupunki kehottaa keittämään ruokaveden itäisen Porin alueella toistaiseksi. Kehotus koskee Metallinkylän, Kartanonmäen ja Harmaalinnan kaupunginosia. Vettä tulisi keittää 10 minuuttia.

Luvata Pori Oy:n tuotantolaitoksilla tehtiin viime viikolla kokeiluja, jonka seurauksena tehdasalueen sisäiseen vesijohtoverkkoon pääsi Kokemäenjoen vettä.

Tehdasalueella on kymmenet ihmiset kärsineet pahonvoinnista, ripulista ja kuumeesta. Tehdasalueella on tällä hetkellä veden käyttökielto.

Porin Vesi pitää erittäin epätodennäköisenä, että kaupungin vesijohtoverkostossa olisi saastunutta vettä. Keittokehoitusta pidetään tässä vaiheessa varotoimenpiteenä.

Porin vesijohtoverkostosta on edellä mainituilla alueilla otettu näytteitä. Tulokset saadaan ylihuomenna. Mainituilla alueilla asuu arviolta 3000 porilaista.

Terveyspalvelujohtaja Esko Karra sanoo, että itäisen Porin alueella ei ole ilmennyt vatsatautia. Jos vatsaoireita ilmenee, sairastuneiden toivotaan ottavan yhteyttä Koivulan terveysasemalle tai terveyskeskuksen päivystykseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.