Mainos

Väyrystä kehunut Kiviniemi palaa Kekkosen perintöön

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi katsoo puolueensa tarjoavan maan johtoon vahvaa johtajaa, joka ymmärtää nopeasti muuttuvaa maailmaa.

Kiviniemi antaa tukensa presidenttikisaan lähtevälle Paavo Väyryselle tänään keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa. Hän palaa puheessaan aina Kekkosen perintöön, jota hän pitää nyt tarpeellisena vaalia.

– Urho Kekkonen sanoi aikanaan: "Tänä päivänä tahdomme olla ennakkoluulottomasti ja myönteisessä hengessä mukana siinä kansainvälisessä yhteistoiminnassa, joka on ainoa mahdollinen keino rauhan varmistamiseksi."

Kiviniemen mukaan suomalaiset saavat Paavosta sinnikkään ja itsenäisen presidentin. Hän huomautti, että vahva johtaja voi olla myös vaikea.

– Eihän Paavo niitä helpoimpia yhteistyökumppaneita ole, kuten ei ollut Paasikivi eikä Kekkonen, mutta totta puhuen Paavo on usein nähnyt tulevaisuuteen paremmin kuin kukaan muu meistä.

Muiden puolueiden ehdokkaisiin Kiviniemi viittaa puheessaan vain lyhyesti.

– Äänestäjien valittavina ovat nahkuri, kamreeri, populisti ja tohtori. Kenen sinä haluaisit operoivan Suomea, Kiviniemi kysyy.

Kiviniemi ei rinnastuksessaan mainitse muiden kuin Väyrysen koulutusta. Paavo Lipponen on valtiotieteen kandidaatti, Sauli Niinistö oikeustieteen kandidaatti ja Timo Soini valtiotieteen maisteri.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.