Mainos

Väyrysen satavuotiaasta isästä Suomen vanhin patentinsaaja: Aina tuli parempaa mieleen

Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt satavuotiaalle keminmaalaiselle Eemeli Väyryselle patentin. Väyrynen on vanhin patentin saanut keksijä Suomessa.

Keksinnössään Väyrynen on parantanut perunanistutuskonetta.

- Patentissa on paljonkin eroa aiempiin laitteisiin, kaikkiaan 7 kohtaa. Erikoista siinä kai on hihnassa oleva liukuva nopeus, joka on suurempi kuin ajonopeus, mikä tekee siitä aiempaa tehokkaamman.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin Paavo Väyrysen isä Eemeli Väyrynen on kehitellyt perunanistutuskonetta pitkään.

- Romutin ensimmäisen prototyypin. Sen jälkeen aloin kehitellä uutta patentoitavaa laitetta ja sen kehitys kesti parikymmentä vuotta.

Väyrynen kertoo, että kehittämisen taustalla oli tarve keksiä parempaa.

- Kaikkihan ne toimi, mutta aina tuli parempaa mieleen. Aion parannella tätäkin versiota. Mikään ei ole valmista. Kaikissa on aina parantamisen varaa, oli ala mikä tahansa. Aina tulee uutta.

Väyrysen keksinnön tarkoituksena on saada aikaan rakenteeltaan yksinkertainen ja monipuolinen perunanistutuskone, joka on helposti mukautettavissa erilaisiin tarpeisiin ja soveltuu hyvin esimerkiksi varhaisperunan viljelytilojen käyttöön. Patentti nro 120998 löytyy Patentti- ja rekisterihallituksen PatInfo-rekisteritietokannan kautta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.