Mainos

Väyrysen ehdokkuus hyväksyttiin Uudellamaalla

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen pääsee sittenkin eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudeltamaalta. Keskustan Uudenmaan piiritoimikunta hyväksyi Väyrysen ehdokkuuden tänään äänestyksen jälkeen. Väyrysen ehdokkuuden puolesta annettiin 8 ääntä. Ehdokkuutta vastusti 4 ja tyhjää äänesti samoin 4 edustajaa.

Piiritoimikunta pyörsi näin kolmituntisen kokouksensa päätteeksi aiemman päätöksensä. Se tyrmäsi marraskuun puolivälissä Väyrysen ehdokkuuden äänin 11-1. Päätökseen tyytyväinen Väyrynen ilmoitti aloittavansa nyt kaksi vaalikampanjaa: tähtäimessä ovat sekä eduskunta- että europarlamenttivaalit.

Väyrynen toisti kertovansa äänestäjille hyvissä ajoin ennen vaaleja, millä ehdoilla hän valitsee eduskunnan ja europarlamentin välillä.
-Kysymys on periaatteelliselta kannalta katsottuna siitä, minkälaiset vaikutusmahdollisuudet eduskuntavaalien jälkeen avautuvat kotimaan politiikassa. Minun ensisijainen tavoitteeni on palata kotimaan politiikkaan. Vaalituloksesta ja hallitusratkaisusta riippuu, mitkä nämä vaikutusmahdollisuudet ovat.

Väyrynen ei uskonut kärhämästä koituvan haittaa vaalityöhön.
-Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö vaalikampanja tule sujumaan hyvin. Minulla on kokemusta kaksista eduskuntavaaleista Uudellamaalla, ja molemmilla kerroilla yhteistyö ehdokkaiden kesken on ollut erinomaista.

Piiritoimikunnan päätöstä selittänyt puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoi toimikunnan kannanmuutokselle löytyvän useita perusteita. Piirikuntaan oli mm. viime päätöksen jälkeen vedottu ottamaan Väyrynen listoilleen keskustan yhtenäisyyden nimissä. Kaikkonen huomautti piirin odottavan myös Väyrysen toimivan tässä hengessä. Piiritoimikunta piti myös myönteisenä, että Väyrynen on myöntänyt menettelytapansa hankaluuden ehdokkuusasiassa.

Väyrynen ilmoitti marraskuun alussa, että hän haluaisi uudestaan ehdokkaaksi. Ilmoitus yllätti keskustan piirijohdon, joka kuukautta aikaisemmin oli saanut Väyryseltä tiedon, että tämä pyrkii vain EU:n parlamenttiin kesäkuun vaaleissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.