Mainos

Väyrynen sijoittaisi Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset pakolaisleireille

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen arvostelee voimakkaasti EU-komission esityksiä siirtolaiskriisin lievittämiseksi.

Väyrysen mukaan Eurooppaan saapuneita turvapaikanhakijoita koskevat pakkokiintiöt ovat väärä tapa puuttua Välimerellä kärjistyneeseen kriisiin.

Väyrysen mielestä Eurooppaan pyrkivät pitäisi sijoittaa pakolaisleireille, jossa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n asiantuntijat arvioisivat kunkin oikeuden turvapaikkaan. YK:n jäsenmaat ottaisivat leireiltä pakolaisia kansallisen kiintiönsä mukaan.

Iso osa jäsenmaista ei ota vastaan kiintiöpakolaisia lainkaan. Suomen vuotuinen kiintiö on tällä hetkellä 1050. Sitä on väliaikaisesti korotettu Syyrian sodan takia. EU-vertailussa Suomen nykyinen kiintiö on korkea lukema.

– Sen sijaan, että komissio pyrkii pakkokiintiöimään Eurooppaan tulleita, sen pitäisi vaatia kaikkia jäsenmaita avaamaan YK-järjestelmän mukainen kiintiö, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Myös Suomen hallitusneuvottelijat vastustavat pakollisia kiintiöitä. Komissio julkistaa esityksen turvapaikanhakijoiden vastuunjaosta huomenna.

Esitys on osa laajempaa muuttoliikepakettia, joka sisältää myös merioperaation perustamisen Välimerelle. Tarkoituksena on ottaa kiinni ja tuhota ihmissalakuljettajien veneitä, jotta niillä ei enää pääsisi merille.

Väyrynen arvostelee myös kyseistä ehdotusta. Hänen mielestään pakolaisleirien perustaminen tyrehdyttäisi salakuljetuksen, koska Välimeren yli ei voisi enää suoraan päästä Eurooppaan.

EU-maat voisivat Väyrysen mukaan luoda tiiviin merivalvonnan, jonka avulla siirtolaiset ohjattaisiin leireille.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.