Mainos

Väyrynen ryöpyttää keskustan johtoa

Paavo Väyrynen vaatii muutoksia keskustapuolueen toimintaan. Erityisesti hän kritisoi puolueensa "liberaaleja" keskustan perinteisten arvojen rapauttamisesta.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vaatii selvää muutosta keskustapuolueen linjaan. Hänen mukaansa puoluejohdon on myönnettävä toimineensa väärin sekä kerrottava keskustalaisille, miten se aikoo tilannetta muuttaa.

Kauppalehti Presson haastattelema Väyrynen vaatii lisäksi, että maakuntien luottamus keskustaan on palautettava.

Kotimaan politiikkaan paluuta tekevä Väyrynen ei kuitenkaan vaadi lisää henkilövaihdoksia keskustan johtoon. Hän ei myöskään kerro, aikooko itse pyrkiä keskustan johtotehtäviin.

"Liberaalit" ryöpytyksessä

Väyrysellä on kuitenkin selkeä näkemys, mihin suuntaan keskustaa olisi käännettävä.

- Eriarvoistumiseen voidaan puuttua aluepolitiikalla. EU:n aluepolitiikan lisäksi tarvitsemme kansallisia ratkaisuja. On koko Suomen etu, että ylläpidämme maaseudun elinvoimaa ja vältämme liiallista keskittymistä pääkaupunkiseudulle, hän sanoo.

Väyrynen ryöpyttää haastattelussa erityisesti keskustan "liberaaleja", jotka hänen mielestään tekevät vääryyttä puolueen perinteille. Esimerkkinä hän mainitsee EU-komissaari Olli Rehnin ja tämän kannattajat.

Väyrysen mukaan keskusta on juuriltaan pohjoismainen talonpoikaispuolue, jolla on realistinen ympäristönäkemys ja vahva aluepolitiikka. Liiallinen markkina- ja arvoliberalismi on lisännyt eriarvoisuutta ja vahvistanut alueellista keskittymistä, hän arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.