Mainos

Väyrynen: Rajoja on rikottava, ikä ei ole este

Presidentinvaaleissa saavutettu suosio sai Paavo Väyrysen ilmoittautumaan keskustan puheenjohtajakilpaan.

- Menestys osoitti sen, että meillä on mahdollisuus rakentaa laaja koko kansan keskusta, joka voi menestyä kuntavaaleissa ja nousta eduskuntavaaleissa suurimmaksi puolueeksi, Väyrynen perustelee päätöstään MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Rakentamalla koko kansan keskustan voimme myös rakentaa vahvan vastavoiman nykyisen hallituksen keskittämispolitiikalle, jota kansalaiset yhä laajemmin ovat alkaneet vastustaa.

Väyrysen mielestä hän pystyisi puolueen puheenjohtajana hyödyntämään tilanteen.

- Tässä on rikottava rajoja, maailmalla on paljon yli 70-vuotiaita päämiehiä. Ei ikää pidä katsoa, vaan mikä on puolueen ja maan kannalta parasta.

Koko Suomi kärsisi

Väyrysen mukaan kuntien yhdistämisessä on kyse aluepolitiikasta.

- Jos kunnat rakennetaan hallituksen haluamalle pohjalle sillä pyritään edistämään sitä, että maakunnissa palvelut, työpaikat ja väestö keskittyy kaupunkikeskuksiin ja maaseutu autioituu.

- Tämä on erittäin vahingollista koko Suomelle. Keskittämishankkeen ainoat hyötyjät ovat suurien kaupunkien raharikkaat, joiden omaisuuden arvo nousee jos väki tunkee kaupunkeihin. Pienituloisimmat tässä kärsivät.

Hallituksen suunnitelmalla ei Väyrysen mielestä säästetä rahaa

- Jos kuntia yhdistetään viiteen vuoteen ei voida ketään irtisanoa, palkat nousevat liitoskunnissa korkeimmalle palkkatasolle ja vasta viiden vuoden päästä päästään karsimaan hallintomenoja. Tutkimusten mukaan tehokkaimmin palveluja hoitavat kunnat, joiden asukasluku on 5 - 15 000 ihmistä.

Kuntien yhteen liittämisen sijasta olisi syytä keskittyä toisilta kunnilta oppimiseen, Väyrynen painottaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.