Mainos

Väyrynen pitää kiinni presidentin EU-vallasta

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen pitää tiukasti kiinni presidentin asemasta EU:n yhteisessä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, vaikka presidentti ei käykään huippukokouksissa.

Väyrynen sanoo STT:n haastattelussa, että hänen tulkintaansa arvostelleet oikeusoppineet ovat olleet asiassa hakoteillä. Presidenttiehdokas muistuttaa jälleen, että presidentti johtaa puhetta ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan ja tasavallan presidentin yhteiskokouksissa myös EU:n yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan kuuluvia asioita käsiteltäessä.

Lisäksi presidentti käy säännöllisesti keskusteluja pääministerin, ulkoministerin ja muiden ministereiden kanssa.

Väyrynen pitää kiinni myös siitä, että presidentti voi jättää lakeja vahvistamatta poikkeuksellisissa tilanteissa ja erittäin painavista syistä.

-Eihän tätä teknisten virheiden korjaamiseen tarvittaisi, että presidentille jää tällainen valtaoikeus, koska hallitus voi aina antaa uuden esityksen jos eduskunnan säätämä laki osoittautuu torsoksi.

Väyrysen mielestä presidentti voisi toimia myös eräänlaisena perustuslain noudattamisen takaajana, koska perustuslakivaliokunnalla on hänen mukaansa ollut taipumusta poliittisiin tulkintoihin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.