Mainos

Väyrynen pistäisi ministerit kiertoon

Keskustan johtoon pyrkivä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen näkee pääministerin vaihdoksessa mahdollisuuden kierrättää keskustan ministereitä.

Väyrynen muistutti tiistaina Politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa, että keskustassa on esitetty toiveita ministerirotaatiosta. Keskustan puheenjohtajuudesta myös kisaava hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi tulkitsi, että pääministerinä Väyrynen ei pitäisi häntä enää hallituksessa.

- Kysymykseen voi tulla myös hallituksen sisäinen rotaatio, Väyrynen sanoi.

Kiviniemi puolestaan pitäisi pääministerinä Väyrysen nykyisessä tehtävässään. Hänen mielestään tämä on tehnyt hyvää työtä.

Jos keskustan johtoon valitaan joku nykyisistä ministereistä, ja tämä siirtyy pääministeriksi, hallituksessa avautuu ainakin yksi ministerinposti.

Kiviniemi valmis verojen rukkaamiseen

Kumpikaan myös pääministeriksi tähtäävistä puheenjohtajaehdokkaista ei ryhtyisi kirjoittamaan nykyisen hallituksen ohjelmaa kesällä uudestaan. Kiviniemen mielestä hallituksen on kuitenkin vielä tällä vaalikaudella ryhdyttävä luotsaamaan maata ulos taantumasta.

- Veroastetta joudutaan rukkaamaan jonkin verran, mutta se ei saa tukahduttaa kasvun oraita, Kiviniemi sanoi.

Kiviniemi, joka ministerinä toimii valtiovarainministeriössä, sanoi että hallituksella on sekä halua että kykyä tehdä ensi vuotta koskevia veroratkaisuja. Ensin odotetaan alivaltiosihteeri Martti Hetemäen johtaman työryhmän esityksiä.

Selkein ero kahden keskustajohtoon pyrkivän poliittisissa mielipiteissä näkyi suhtautumisessa tasavallan presidentin ja pääministerin rooleihin ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisessa. Väyrysen mielestä Taxellin komitean esityksiä on tutkittava huolellisesti, sillä hänen mielestään tarvetta suuriin muutoksiin ei ole olemassa.

Kiviniemi puolestaan sanoi kannattavansa komitean esityksiä. Hänen mielestään pääministerin rooli ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisessa olisi voitu kirjoittaa selkeämminkin.

Väyrysen ja Kiviniemen lisäksi keskustan puheenjohtajakisaan on toistaiseksi ilmoittautunut kansanedustaja Timo Kaunisto (kesk.).

Katso Matti Maunun juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.