Mainos

Väyrynen: Päätös Portugalista tuskin suosii perussuomalaisia

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) tahtoo selvittää Portugalin velkakestävyyden, ennen kuin Suomi päättää osallistua maan auttamiseen.

—Nyt kun Portugali on pyynnön esittänyt, siihen pitää tietysti ottaa kantaa. Pitää selvittää ensin Portugalin velkakestävyys ennen kuin päätös tehdään, Väyrynen sanoi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Väyrynen ei usko, että päätös Portugalin auttamisesta ennen vaaleja suosii perussuomalaisia.

—On oikein, että ennen vaaleja on esillä isoja kysymyksiä, joista väitellään.

Väyrynen palasi viime yönä Bagdadista, jossa hänen johtama yritysvaltuuskunta tapasi muun muassa Irakin pääministeri Nuri al-Malikin. Valtuuskunnassa oli Elinkeinoelämän keskusliiton, Teknologiateollisuuden ja yritysten edustajia.

Väyrynen toivoo, että Suomi lämmittäisi uudelleen suhteensa Irakiin. Hänen mielestään maan turvallisuustilanteesta on syntynyt ulkomaailmalle liian huono kuva.

— Irakissa alkaa olla yrityksille kunnon toimintaympäristö. Siellä on valtava jälleenrakennusurakka ja meillä on juuri sellaista osaamista, mitä siellä tarvitaan. Turvallisuustilanne ei ole Irakissa ulkomaalaiselle niin huono, kuin mitä annetaan ymmärtää.

Katso ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) haastattelu: (Huomenta Suomi 7.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.