Mainos

"Väyrynen on kuin norsu posliinikaupassa"

Keskustan Paavo Väyrynen ja SDP:n Paavo Lipponen pääsivät ottamaan yhteen hallituksen tulevasta kuntauudistuksesta MTV3:n Presidenttitentissä.

Lipponen oli närkästynyt Väyryselle tämän suunnitelmista perustaa työryhmä pohtimaan vaihtoehtoa hallituksen keskittämispolitiikalle.

– Väyrysen esiintyminen on kuin hän olisi norsu posliinikaupassa. Presidenttinä hän joutuisi väistämättä törmäyskurssille hallituksen kanssa, Lipponen jyrisi.

Lipposen mielestä Väyrynen on ottanut keskustan puheenjohtajan Mari Kivinimen paikan oppositiopuolueen johtajana. Tätä väitettä Väyrynen ei hyväksynyt, vaan korosti, että presidentti saa perustaa työryhmän, jos niin haluaa.

– Puoluetoverisi Martti Ahtisaari asetti työllisyystyöryhmän, kun hänet valittiin presidentiksi. Oma työryhmäni olisi paljon lähempänä presidentin kenttää kuin työllisyys, sillä kuntauudistuksessa on kyse oikeudenmukaisuudesta ja kestävästä kehityksestä, Väyrynen vastasi.

Kristillisdemokraattien Sari Essayah on Väyrysen kanssa samaa mieltä: presidentti saa ottaa kantaa kuntaremonttiin, koska hänellä on rooli arvojohtajana. Kuoroon yhtyi myös vihreiden Pekka Haavisto.

– Kansalaisten yhdenvertaisuus kuuluu presidentille.

Perussuomalaisten ehdokas Timo Soini puolestaan tölvi Väyrystä tämän kuntakannasta.

– Väyrysen ääni on Jaakobin ääni, kädet ovat Eesaun kädet. Kun keskusta oli hallituksessa, kuntia yhdistettiin todella paljon. Esimerkiksi Kouvolassa kouluja on nyt lakkautettu, Soini sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.