Mainos

Väyrynen: Minua vastaan on käynnistetty kampanja

Lapin vaalipiiristä eduskuntaan valitun Paavo Väyrysen ympärillä vellova keskustelu edustajan tehtävän vastaanottamisesta kiihtyy. Väyrynen selventää tilannetta omalta osaltaan tiedotteella.

Tiedotteessaan Väyrynen sanoo, että häntä vastaan on käynnistetty kampanja.

– Tällä kertaa Keskustan ministerivalinnat näyttävät herättävän vielä voimakkaampia intohimoja kuin kahdeksan vuotta sitten. Huomaan, että minua vastaan on käynnistetty kampanja, jossa on jo nyt nähty aikamoisia pohjanoteerauksia. Asialla näyttävät olevan ennen muuta Nato-haukat, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrystä on moitittu muun muassa siitä, että hän lykkää kansanedustajan valtakirjansa leimaamista vapun yli. Väyrynen on sanonut, ettei ota edustajanpaikkaa vastaan, jos hänelle ei ole tarjolla ministerinsalkkua.

Muut valitut kansanedustajat tarkastuttavat valtakirjansa maanantaina.

Äänestys

Pitäisikö Väyrysen ottaa kansanedustajan paikka vastaan?

Kyllä

Ei

Pitäisikö Väyrysen ottaa kansanedustajan paikka vastaan?

Kyllä 51%

Ei 49%

51%
49%
ääniä 13106 kpl

Väyrynen kiistää kikkailevansa valtakirjalla tai kiristävänsä ministerinpestillä. Hänen mukaansa Euroopan parlamentin jäsenen on kerrottava heti eduskuntaan valinnan jälkeen, jatkaako hän Brysselissä vai aloittaako hän työt kotoisessa eduskunnassa.

– Valinnan tekee vaikeaksi se, että hallituksen muodostaminen vaalien jälkeen vie useita viikkoja. Jos luopuu paikasta Euroopan parlamentissa, sinne ei voi palata. Eduskunnasta sen sijaan voi saada vapautuksen ja palata sinne milloin tahansa.

Väyrynen kertoo tiedotteessaan, että hän pyrkii aikaistamaan valtakirjansa tarkastamista median paineen vuoksi ennen lähtöään parlamentin istuntoon Strasbourgiin.

– Tämä ei tarkoita sitä, että olisin luopunut ehdokkuudesta valtioneuvoston jäseneksi. Niinpä on mahdollista, että varamieheni eduskuntakausi jää vain muutaman viikon mittaiseksi. Tämän hän tietää.

Juttua korjattu 23.4.2015 klo 13:26: Kansanedustajat tarkastuttavat valtakirjansa maanantaina, eivät tänään.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja