Mainos

Väyrynen: Kiviniemen päätös torppasi tien presidentinvaalien toiselle kierrokselle

Konkaripoliitikko ja keskustan eurovaaliehdokas Paavo Väyrynen on löytänyt kaksi syyllistä tappiolleen presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Väyrynen jäi niukasti kolmanneksi Pekka Haaviston taakse.

Väyrynen pui asiaa tuoreessa vaalikirjassaan Suomen linja. 

Väyrysen mielestä hän olisi voinut ohittaa some-ajan vaaleissa Isäntä ja emäntä -mainoksellaan Haaviston, mutta keskustan silloinen puheenjohtaja Mari Kiviniemi esti suunnitelman. Mainostoimisto ja puoluetoimisto ehdottivat, että mainosta ajattaisiin lauantaina ja sunnuntaina ylimääräiset kierrokset. 

– Ajat varattiin ja rahaa oli kassassa, Väyrynen kirjoitaa.

– Mari Kiviniemi kuitenkin ehdottomasti vastusti tätä ajatusta. Hän vetosi miehensä Juha Louhivuoren mielipiteeseen. En ryhtynyt riitelemään hänen kanssaan. 

Väyrynen syyttää kirjassaan Haaviston tukijoukkoja väyrysvastaisten viestien jakamisesta.

– Haaviston joukot saivat aikaan melkoisen pöhinän väittämällä, että yksi minun tv-mainoksistani oli suunnattu Haavistoa ja yleensäkin sukupuolisia vähemmistöjä vastaan. Väitteet levisivät myös joukkoviestimiin. 

Väyrysen mukaan mainoksessa ei ollut mitään sopimatonta.

– Uskon, että isäntä-emäntä -mainoksen esittäminen olisi kääntänyt media- ja some-pelin eduksemme. Haaviston joukkojen parjauskampanjalta olisi mennyt pohja, ja huomio olisi kiinnittynyt suosittuun mukikampanjaamme. Kun emme kyenneet vastaamaan Haaviston joukkojen some-hyökkäykseen samoin asein, olisimme voineet puolustautua joukkoviestinnän keinoin. Sen Kiviniemi esti.

Väyrynen kertoo kirjassaan myös, että hän aikoo olla kevään eurovaalien jälkeen ehdolla myös vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

– Näissä kaksissa vaaleissa ratkeaa, mikä on Suomen linja, kun vietämme itsenäisyyden 100-vuotisjuhlia joulukuussa 2017. 

Väyrynen yllättää kehumalla keskustan nykyistä puheenjohtajaa Juha Sipilää, vaikka hävisi tälle puheenjohtajataistossa. Muutoin monia poliitiikoja käsitellään kirjassa erittäin kriittisesti. 

– Juha Sipilästä saattaa tulla Keskustan puheenjohtajana ensimmäinen seuraajani, jonka poliittiseen linjaan voin olla tyytyväinen.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja