Mainos

Väyrynen: Karjalan myymisestä pelkkiä huhuja

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen mukaan Karjalan myymisestä ei tullut Venäjältä vakavasti otettavia viestejä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) näyttää haluavan selvästi lopettaa arvelut Venäjän innokkuudesta tarjota Karjalan myyntiä Suomelle viime vuosikymmenen alussa. Hän korostaa, että mitään vakavasti otettavia viestejä asiasta ei tullut.

Mutta tuliko sitten "ei-vakavasti" otettavia viestejä? Väyrynen vastasi vain, että olihan niitä kaikenlaisia huhuja ja väitteitä liikkeellä. Näiden huhujen sisältöä hän ei ryhtynyt erittelemään. Huhuja oli hänen mukaansa liikkeellä "siellä sun täällä".

- Paljon porua, vähän villoja, hän luonnehti viimeaikaista keskustelua. Hänen mielestään esiin ei ole tullut mitään sellaista, joka ansaitsisi viime aikojen julkisen kohun.

On puhuttu, että ulkoministeriössä olisi laskettu Karjalan mahdollisen palauttamisen hintaa. Hän ei omien sanojensa mukaan ole ainakaan ollut moisista laskelmista tietoinen.

Valtiotieteen tohtori Jukka Seppinen on julkisuudessa ilmoittanut toimineensa viestinviejänä Karjalan palauttamiskysymyksessä. Väyrysen mielestä nämä tiedot kuuluivat samaan huhujen sarjaan: ei niitä voinut vakavasti ottaa.

Itse asiassa Väyrysen mielestä julkisuuden kautta on nyt vain vahvistunut kuva, että Venäjällä ei ollut valmiutta Karjalan palauttamiseen.

Väyrynen toimi noina 1990-luvun alkuvuosina ulkoministerinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.