Mainos

Väyrynen: Jokainen ministeri on vuorollaan työpaikkakiusattu

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) ei myönnä olevansa hallituksessa työpaikkakiusattu, vaikka hän onkin arvostellut hallituksen toimintakulttuuria. Sen sijaan hänen mielestään jokainen ministeri on vuorollaan kiusattu.

Hän perustelee näkemystään sillä, että hallituksen työskentelyssä esittelevä ministeri jyrää muut. Juuri mistään asioista ei ole aikaa keskustella. Hän on kuitenkin nöyränä miehenä noudattanut tätä menettelytapaa. Luonnehdinta nöyrästä miehestä tosin nauratti häntä itseäänkin.

Esimerkkinä hän kertoo lakiesityksen, jolla ohjataan paljon puhuttua jätevesiasetusta - tai hajavesiasetusta, kuten hän itse sanoo. Hän oli tullut juuri matkoilta, kun esitys tuli valtioneuvoston käsittelyyn. Hänelle ei annettu mahdollisuutta ottaa asiakirjoja luettavaksi eikä lisätä lausumaa esitykseen.

Hänen mielestään itse asetusta pitää muuttaa, sillä sen asettamat normit ovat aivan liian tiukkoja.

Perussuomalaisten menestystä ja keskustan laskua kyselyissä Väyrynen pitää murheellisena. Hänen mielestään keskustan oma politiikka ei ole luonut sellaista luottamusta, jonka perusteella kannatus olisi korkealla.

Valmis seuraavaankin hallitukseen

Väyrynen muisteli tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa ministerivuosiaan. Hän oli valmistellut peräti nelisivuisen tiivistelmän poliittisesta urastaan. Väyryselle tuli tänään täyteen 5774 päivää valtioneuvoston jäsenenä. Jo eilen hän ohitti ministeritilastossa Ahti Karjalaisen ja siirtyi listalla kakkoseksi. Ainakaan tällä hallituskaudella hän ei vielä ohita ykkösenä olevaa Johannes Virolaista. Hän on kyllä valmis seuraavaankin hallitukseen.

Väyrynen tuntuu olevan edelleen katkera vuoden 1987 hallitusratkaisusta. Hän menetti tuolloin ulkoministerin paikan, kun presidentti Mauno Koivisto nimitti maahan Harri Holkerin (kok.) johtaman sinipunahallituksen. Väyrysen mielestä tuon hallituksen politiikka vain syvensi lamaa.

Väyrynen muistutti, että ratkaisu tehtiin vastoin vaalitulosta. Tuolloin paljon puhuttu kassakaappisopimus oli hänen mielestään pelkkää teatteria. Hallituksen kokoonpanosta oli sovittu jo ennen vaaleja.

Hallitusratkaisu oli Väyrysen uran katkerin tappio. Aivan toista hän koki neljä vuotta myöhemmin, kun keskusta voitti vaalit ja ulkoministerin salkku tuli jälleen hänelle.

(MTV3 - STT)

Katso Matti Maunun juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.