Mainos

Väyrynen jatkaa UPIn johdossa - etäisiä välejä alaisiin kohennettava

Raimo Väyrynen voi jatkaa Ulkopoliittisen instituutin johdossa. Laitoksen hallitus kuitenkin evästi Väyrystä kohentamaan suhteita alaisiinsa. Tulehtuneita välejä käsiteltiin hallituksen kokouksessa jo aiemmin keväällä, jolloin Väyrynen sai huomautuksen alkoholinkäytöstään.

Hallituksen puheenjohtaja, ministeri Antti Tanskanen luonnehtii Väyrysen ja työntekijöiden välejä huonoiksi. Saman vahvisti myös tänään hallitukselle esitelty konsulttien työilmapiiriraportti. Sen sijaan Väyrysen asemaa ei kokouksessa kyseenalaistettu.

- Väyrynen on johtaja, ja johtajan tehtävä on saada talo kuntoon. Hallitus kokoontuu syyskuussa, ja silloin katsotaan, mitä johtaja on saanut aikaan.

Tanskanen myöntää olevansa pettynyt, jos edistystä ei tapahdu. Tämän vaihtoehdon seurauksia ei ole hänen mukaansa kuitenkaan edes mietitty.

Henkilökunnan ja Väyrysen välejä hiertää Tanskasen mukaan keskusteluyhteyden puute. Väyrysen johtamistapa koetaan etäiseksi, ja tähän hallitus vaatii nyt parannusta.

-Tämä on suhteellisen pieni työyhteisö. Täällä pitäisi vallita tuttavallinen, välitön ilmapiiri, Tanskanen vaatii.

OPM salaa aiemman kritiikin

Opetusministeriö ei anna julkisuuteen Raimo Väyrystä koskevaa nimetöntä kirjettä. Tämä kirje liittyy puolestaan Väyrysen toimintaan Suomen Akatemian johdossa toissa vuonna.

STT pyysi kirjettä käyttöönsä julkisuuslain perusteella. Opetusministeriö kertoo kirjeen sisältävän pääasiassa vain Väyrysen terveystietoja. Ministeriö ei suostu antamaan asiakirjaa edes osittain niin, että siitä olisi poistettu terveystiedot. Ministeriön mielestä jäljelle jääneistä tiedoista saisi väärän kuvan koko kirjeen sisällöstä.

Ilta-Sanomat kertoi huhtikuussa, että kirjeessä arvosteltiin Väyrystä samoista asioista kuin UPInkin jupakassa. Silloinen opetusministeri, nykyinen kansanedustaja Antti Kalliomäki (sd.) kertoi huhtikuussa STT:lle keskustelleensa tuolloin Väyrysestä kahden tahon kanssa. Toinen näistä oli Suomen Akatemian henkilöstö ja toinen Väyrynen itse.

Kalliomäki ei suostunut kommentoimaan luottamuksellisiksi sovittuja keskusteluja ja yhteydenottoja. Sen hän myöntää, että Akatemian henkilöstö otti häneen itse yhteyttä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.