Mainos

Väyrynen ja Ruohonen-Lerner: Yhteistyö Brysselissä olisi hyvä asia

Eurovaaliehdokkaat Pirkko Ruohonen-Lerner (PS) ja Paavo Väyrynen (kesk.)  olivat monista asioista samoilla linjoilla MTV:n nettivaalisarjassa Matkalla Brysseliin. Puolustuspolitiikka kuitenkin jakaa ehdokkaita.

Pirkko Ruohonen-Lerner kertoi, että Ukrainan kriisi on vaikuttanut hänen ajatuksiinsa Natosta.

– Kyllä se on jonkin verran muuttanut näkemystäni myönteisempään suuntaan Natoa kohtaan. Onko meillä enää uskottavaa maanpuolustusta? Tätä täytyy miettiä. Toivon, että löydämme yhteisen linjan, johon kaikki eduskuntapuolueet voivat sitoutua. Näen, että Nato-jäsenyys on yksi mahdollinen toimintatapa, Ruohonen-Lerner kertoo.

Paavo Väyrynen sen sijaan uskoo edelleen sotilaalliseen liittoutumattomuuteen.

– En näe mitään syytä muuttaa meidän perinteistä turvallisuuspoliittista asemaamme. Sotilaallinen liittoutumattomuus meille ja Ruotsille on paras vaihtoehto, Väyrynen toteaa.  

Perussuomalaisilta on eurovaalikampanjan aikana kysytty monia kertoja, mihin parlamenttiryhmään he olisivat liittymässä. Vastausta ei saatu tässäkään tentissä.

– Perussuomalaisilla on paljon ottajia, mutta menemme sellaiseen tyhmään, jossa saamme mahdollisimman paljon vaikutusvaltaisia tehtäviä, Ruohonen-Lerner selittää.

Väyrynen sanoo esittäneensä, että perussuomalaiset menisivät keskustalaisten kanssa ALDE-ryhmään.

– Silloin meillä olisi siellä niin suuri kansallinen valtuuskunta, että pystyisimme hyvin paljon vaikuttamaan ALDE-ryhmän politiikkaan ja muuttamaan sen suuntaa. Sitä kautta Suomen vaikutusvalta olisi kaikkein suurin. Perussuomalaiset joutuvat valitsemaan, haluavatko he protestoida vai vaikuttaa, Väyrynen sanoo.

– Voi olla, että me perustamme vielä Paavon kanssa yhteisen Paavon ja Pirkon ryhmän Brysseliin, Ruohonen-Lerner naurahtaa.

– Puolue päätti, että ALDE:ssa pysytään, ja kuuliaisena puolueen poikana olen siellä mukana, Väyrynen vakuuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja