Mainos

Väyrynen haastaa Ahon presidenttikilpaan

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen haastaa puheenjohtaja Esko Ahon keskustan presidenttiehdokaskisassa. Väyrynen kertoi tänään antaneensa suostumuksensa ehdokkaaksi keskustan esivaaliin.

Pitämässään tiedotustilaisuudessa Väyrynen perusteli pitkään, että esivaalia ei pitäisi käydä. Hänen mielestään näköpiirissä on tiukka esivaali, joka muuttuu helposti keskustan linjaa koskevaksi taisteluksi.

Väyrysen mielestä olisi vielä keskusteltava esivaalin välttämisestä. Vaihtoehtoja on hänen mukaansa kolme: joko Aho luopuu ehdokkuuden tavoittelusta, hän luopuu tai molemmat luopuvat kolmannen ehdokkaan hyväksi.

Väyrynen viittasi Ahon lehtilausuntoon, jossa tämä kertoi itsellään olleen riittävän hyvän ehdokkaan keskustan presidenttiehdokkaaksi siltä varalta, että vaalien jälkeisessä hallitusratkaisussa olisi käynyt toisin. Keskustan ollessa hallituksessa Aho ei olisi ryhtynyt pyrkimään presidenttiehdokkaaksi.

Keskustan presidenttiehdokkaaksi on nyt kaksi pyrkijää eli Aho ja Väyrynen. Ehdokasasetteluaika päättyi tänään. Ahon ja Väyrysen välillä järjestetään esivaali 11. syyskuuta. Keskustan presidenttiehdokas asetetaan ylimääräisessä puoluekokouksessa 8. lokakuuta.

Lankia: Lomien jälkeen esivaalia järjestämään

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia kertoi tänään esivaaliin tulleen vain Ahon ja Väyrysen suostumuksen. Hänen mukaansa keskustan puolueväki ryhtyy lomien jälkeen elokuussa järjestämään esivaalia. Väyrysen esitykseen esivaalin välttämisestä Lankia ei ottanut kantaa. Lankian mielestä esivaalia ei pidä pelätä eikä nähdä huonona, vaan sillä voi olla virkistäväkin vaikutus.

Väyrysen epäilykseen puolueen linjaa koskevasta taistelusta Lankia vastasi, että tunnelma riippuu ehdokkaista eli Ahosta ja Väyrysestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.