Mainos

Väyrynen: Euroalueesta uskallettava erota

Huomenta Suomen presidenttitentissä Paavo Väyrynen (kesk) jatkoi tiukalla eurokriittisellä linjallaan.

Keskustakonkarin mukaan jos Suomi ei halua olla mukana Euroopan pysyvässä kriisirahastossa, sen olisi järkevää irtautua euroalueesta.

- Edellisen hallituksen aikana edellytettiin, että saadakseen tukea kriisirahastosta pitää ensin varmistaa velkakestävyys. Tämä on unohdettu nyt kokonaan. Kyllä tähän liittyy suuria riskejä ja sen takia olisi suotavaa, että Suomi ei olisi siinä mukana.

- Se tarkoittaisi siis sitä, että Suomi pyrkisi ulos euroalueesta, jos me emme kerran halua niitä vastuita kantaa, mitkä siihen liittyvät. Silloin olisi parempi jäädä sivuun kuin olla jatkuvasti poikkiteloin ja syytettynä häiriköinnistä kuten nyt tapahtuu, totesi Väyrynen.

- Näettekö, että se on mahdollista?

- On tietysti ja tästä pitäisi avoimesti keskustella, sillä meillä on erittäin tukala tilanne jos me jatkamme euroalueessa. Me emme vieläkään tiedä mitä kaikkea se maksaa, me olemme jatkuvasti häirikön maineessa ellemme kaikkea hyväksy mitä toiset esittävät ja lisäksi euroalueesta ollaan kehittämässä ylikansallista liittovaltiota, johon me joutuisimme mukaan.

(MTV3)

Katso keskustan presidenttiehdokkaan Paavo Väyrysen haastattelu: (Huomenta Suomi 15.12.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.