Mainos

Väyrynen ei mahtunut insinööri-Sipilän prosessikaavioon hallituksesta

Vaalivoittaja Juha Sipilän uudenlaiseksi mainostetusta johtamistavasta saatiin tänään ensimaistiaiset.

Hän aloitti tänään keskustelut yhteiskuntasopimuksesta tänään työmarkkina- ja etujärjestöjohtajien kanssa ja alkoi sorvata myös hallituspohjaa.

– Olen tehnyt tähän insinöörinä prosessikaavion ja kyllä se onnistuu johdollani viedä nämä yhtäaikaa läpi, Sipilä kommentoi.

Tähän prosessikaavioon ei kuitenkaan mahtunut Paavo Väyrynen.

Väyrynen aikoo pyytää vapautusta kansanedustajan työstä. Väyrynen tiedotti keskiviikkona jatkavansa meppinä Euroopan parlamentissa.

Väyrynen sanoo myös selvittävänsä, voiko hän tarkastuttaa valtakirjansa ennakkoon maanantaiaamuna ennen kuin matkustaa Strasbourgiin. 

Väyrysen tilalle eduskuntaan nousee hänen varamiehensä Mikko Kärnä. Sipilä ei ole ottanut kovin vakavasti Väyrysen aiemmin esittämää vaatimusta ministerin salkusta. 

– Se on minun prosessikaaviossani viimeinen asia, kun puhutaan ministereistä, Sipilä sanoi hymynkare suupielessä tiedotustilaisuudessaan. 

Yhteiskuntasopimuksen suhteen Sipilä kysyy järjestöjen keinoja tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen ja työllistämisen helpottamiseen. Vastaukset on toimitettava tiistaihin mennessä.

Minusta tilannekuva on kaikilla sama ja havaitsin myös yhdessä sopimisen henkeä odotukset kovat että tässä saadaan jotakin uloskin. 

-Nyt pitää mennä järjestyksessä. Ensin hallituspohja, sitten hallitusohjelma ja sen jälkeen vasta se, kuka tekee mitäkin. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja