Mainos

Väyrynen ei luovuta

Paavo Väyrynen (kesk.) aikoo tavoitella edelleen keskustan ehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiiristä ensi kevään eduskuntavaaleissa, vaikka puolueen piiritoimikunta päätti torstaina jättää Väyrysen pois ehdokaslistalta. Väyrysen mielestä uusmaalaisilla äänestäjillä pitää olla oikeus päättää, haluavatko he uudistaa hänen kansanedustajan valtakirjansa.

Keskustan europarlamentaarikko Väyrynen kertoi ratkaisustaan illalla Brysselissä. Samalla hän ilmoitti olevansa ehdokkaana europarlamentin vaaleissa ensi kesäkuussa. Väyrynen korosti kuitenkin, että hänen päätavoitteenaan on palata kotimaan politiikkaan ja nimenomaan Uudenmaan vaalipiiristä. Lapista tai muualta hän ei kertomansa mukaan aio eduskuntaan pyrkiä.
-Ensisijainen tavoitteeni on palata kotimaan politiikkaan, mutta tässä tilanteessa minun oli tehtävä päätökseni, ja ainoa asia, josta voin nyt ratkaisua tehdä on, että asetun ehdolle eurovaaleissa, ja kansanedustajaehdokkuus jää avoimeksi.

Vuoden 1995 eduskuntavaaleissa Väyrynen keräsi Uudeltamaalta noin 10 000 ääntä. Väyrynen jätti kuitenkin eduskunnan sen jälkeen, kun hänet oli syksyllä 1996 valittu EU:n parlamenttiin. Väyrysen mielestä kysymystä hänen ehdokkuudestaan Uudellamaalla ei ole vielä lopullisesti ratkaistu. Asia on avoinna niin kauan, kunnes vielä avoinna olevat neljä ehdokaspaikkaa on täytetty, mikä tehtäneen vasta tammikuussa.

Väyrynen sanoi, ettei hän itse aio itse millään tavalla puuttua asiaan piirijärjestön johdon kielteisen päätöksen pyörtämiseksi. Hän sanoi, että se on järjestön jäsenten ja väen asia.
-Pitäisi kuitenkin olla itsestäänselvää, että vaalipiiristä valittu kansanedustaja asetetaan ehdokkaaksi, jos hän on käytettävissä.

Väyrynen kertoi myös, ettei hän ollut saanut toivomaansa valaisua siihen, oliko keskustan puoluejohdolla jotain osuutta Uudenmaan piiritoimikunnan päätökseen olla ottamatta häntä ehdokkaaksi.
-Tietysti on selvää, että jos luottamuksellisia keskusteluja on käyty, niin ei niistä sitten kerrota. Tässä suhteessa minulla ei ole ole mitään uutta tietoa.
-Voi olla, että ainoaksi tiedokseni jää, että kumpikin heistä (puheenjohtaja Esko Aho ja varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen) suhtautui kielteisesti tähän ehdokkuuteen.

Väyryseltä kysyttiin hänen Brysselissä järjestämässään tiedotustilaisuudessa myös, arvioiko hän itsellään olevan mahdollisuuksia hallitukseen nykyisen puoluejohdon aikana.
-Sitä minun on hyvin vaikea lähteä arvioimaan, mutta en voi ymmärtää, mikä este siinä voisi olla, jos puolue menestyy riittävän hyvin ja oma kannatukseni on riittävän korkea, hän vastasi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.