Mainos

Väyrynen avasi puheenjohtajakampanjansa

Keskustan puheenjohtajaehdokkaat toivottivat Paavo Väyrysen tervetulleeksi kilpaan.

Paavo Väyrynen aikoo Keskustan puheenjohtajakilpaan

Keskustan puheenjohtajakisa sai tänään uutta väriä, kun euroedustaja Paavo Väyrynen lähti siihen mukaan. Mikkelissä puheenjohtajatenttiin osallistunut Väyrynen arvioi olevansa paras ehdokas johtamaan keskusta vaalivoittoon tulevissa vaaleissa. Puheenjohtajakisaan tuli saman tien kaivattua jännitettä, kun ehdokkaista alkoi löytyä myös eroja.

Vapautuneen oloinen Väyrynen, kätteli tiedotustilaisuutensa aluksi kaikki - kuvaajia myöten. Eikä mieheltä itsevarmuuttakaan puuttunut.

- Minä aion voittaa tämän vaalin, tervehdyttää puolueen ja sen jälkeen Suomen poliittisen elämän, Väyrynen sanoi.

Väyrynen myöntää että vanhan puheenjohtajan paluu on erikoinen ratkaisu. Ikäloppuna hän ei suostu kuitenkaan itseään pitämään.

- Olen edelleen vasta 55-vuotias, eli viisi vuotta nuorempi kuin Paavo Lipponen ja myös nuorempi kuin Erkki Tuomioja.

Väyrynen pitää itseään myös parhaan ehdokkaana rakentamaan keskustan vaalivoittoa.

- Täytyy syntyä vahva vastavoima Paavo Lipposen johtamalle sosialidemokratialle ja se löytyy helposti kun katsotaan ulko-, turvallisuus-, Eurooppa- ja sisäpolitiikkaa. Kaikilla aloilla Lipposen hallitus on toiminut eri tavalla kuin mikä on keskustan linja.

Väyrynen arvostelee erityisesti Lipposen EU-politiikkaa. Kilpakumppani Olli Rehn sai siitä aiheen vastaiskuun, ja kaivattuja mielipide-erojakin löytyi.

- Meidän ei pidä lähteä millekään ristiretkelle EU:ta vastaan, mm. sen takia että seuraavan hallituksen aikana tehdään erittäin tärkeitä päätöksiä EU:n maatalous- ja aluepolitiikasta. Niissä Suomella on kovin paljon pelissä ja niissä pärjätään paljon paremmin asialinjalla, Rehn sanoi.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaat toivottivat Paavo Väyrysen tervetulleeksi kilpaan.

- Varmaankin uusi ehdokas tuo kisaan sellaisen oman ominaispainonsa, sanoi Anneli Jäätteenmäki.

- Väriä tulee lisää ja varsinkin Pohjois-Suomessa meillä tulee Paavon kanssa olemaan tiukka kisa kannattajista, koska aika monet perinteiset Väyrysen kannattajat ovat jo ilmoittautuneet tukijoukkoihini, tuumi Olli Rehn.

- Tervetuloa Paavo. Hänen osallistumisensa ei ollut mikään yllätys, sanoi puolestaan Matti Vanhanen.

- Varmasti Paavo Väyrynen tulee pitämän huolen siitä, että asioista puhutaan hyvin perusteellisesti, Hannu Takkula sanoi.

Väyrysen lopullinen vaikutus keskustan puheenjohtajaratkaisuun selviää vasta puoluekokouksen äänestyksessä. Kannunvalanta eri vaihtoehdoista alkoi kuitenkin jo tänään.

Puheenjohtajaehdokkaat esiintyivät Nuoren Keskustan Liiton valtuuskunnan ja Etelä-Savon piirin järjestämässä tilaisuudessa Mikkelin maakuntakirjastossa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.04.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.