Mainos

Väyrynen arvostelee hallituksen Kreikka-päätöstä

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen epäilee, ettei Suomi saa kaikkia Kreikalle lainaamiaan rahoja takaisin.

Ulkomaankauppaministerin mielestä Suomen 1,6 miljardin lainaa Kreikalle pitää vielä harkita vakavasti. Pääministeri Matti Vanhasen mukaan hallitus on päätöksensä kuitenkin tehnyt.

Väyrynen piti Ylen Ykkösaamun haastattelussa mahdollisena, että Suomi voisi jättäytyä avustuspaketin ulkopuolelle, koska lainajärjestelyt ovat vapaaehtoisia ja kahdenvälisiä.

Eurokriittinen konkari epäilee Kreikan takaisinmaksukykyä.

- Suuri riski on, että emme saisi ainakaan kaikkia rahoja takaisin ja sitten tässä on se periaatteellinen puoli, ettsyntyy hyvin hankala tilanne jos valtio on velanantajana ja sitten joudutaan keskustelemaan mahdollisesta velkasaneerauksesta.

Väyrynen arvostelee sitä, että päätös jättilainasta tehtiin ilman, että keskustan ministeriryhmää tai eduskuntaryhmää kuultiin.

- Hän ei ollut niissä EU-ministerivaliokunnan ja raha-asiainvaliokunnan istunnoissa, joissa asiaa käsiteltiin. Ne tekevät päätöksen jotka ovat aina paikalla, pääministeri Matti Vanhanen vastaa.

Keskustan ministeriryhmä oli koolla iltapäivällä Kesärannassa ja kuuli mm.asiantuntijoita Kreikan tilanteesta. Vanhasen mukaan hallituksen linja ei muutu.

- Suomessa mielipiteet jakautuvat täällä eduskunnassa ja kansalaisten keskuudessa. Ministeritkin on ihmisiä ja mielipiteitä on, mutta hallituksella on päätös olemassa ja eduskunta ottaa asiaan seuraavaksi kantaa.

- Minun on hyvin vaikea nähdä mitä hyötyä tästä hänen kommentistaan on. Jos sitä jotakin on niin haittaa, sanoi valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

Eduskunnassa moni keskustalainen tulkitsi Väyrysen kommentit puheenjohtajapeliksi, jolla havitellaan laariin puolueen eu-kriittisiä puoluekokousedustajia. Väyrynen itse kiistaa tämän.

- Joka tuntee minun roolini Suomen Eurooppa-politiikassa ei näin kyllä ajattele.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.