Mainos

Väyrynen: Amsterdamin sopimus syytä jättää ratifioimatta

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vaatii Euroopan unionille uutta suuntaa. EU-maiden hallitusten välisen konferenssin tuloksena viime kesänä synnytetty Amsterdamin sopimus on hänen mielestään hylättävä.

Väyrynen esitteli näkemyksiään tänään Eurooppalainen Suomi 2000 -koulutustilaisuudessa Limingassa. Väyrynen korosti, että Euroopan unionin laajeneminen ja rahaliitto Emun toteutuminen edellyttävät EU:n perusteellista uudistusta. Hänen näköpiirissään ainoa toimiva ratkaisu voi olla hajautettu liittovaltio, jossa jäsenmailla on laaja itsenäisyys.

Väyrysen mielestä lähikuukausien aikana unionin tulevaisuudesta tulee käydä perusteellinen keskustelu. Hän vaati, että jo sovittua uutta hallitusten välistä konferenssia on aiennettava, ja sen toimeksiannossa tulee ottaa huomioon sekä rahaliiton toteutuminen että unionin laajeneminen.
-On ryhdyttävä rakentamaan hajautettua liittovaltiota. Kun Amsterdamin sopimus on ilmiselvässä ristiriidassa tämän pyrkimyksen kanssa, on viisainta jättää se ratifioimatta.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja