Mainos

Väylille mahtuu – pelaajamäärä kasvaa hitaasti

Viime vuoden lopulla golfliiton jäsenmäärän kasvuksi rekisteröitiin vain 334 pelaajaa. Suomessa oli vuodenvaihteessa yhteensä 144 221 golfaria.

Golfliitto ei kuitenkaan lepää laakereillaan vaan tekee töitä jäsenmäärien kääntämiseksi reilumpaan kasvuun.

– Meidän tehtävämme on madaltaa kynnystä tulla lajin pariin, se on iso haaste. Pyrimme olemaan ihmisten näkyvillä ja tiedottamaan paremmin siitä, kuinka helppoa laji on aloittaa, sanoo Golfliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Ilkka Rokala.

– Pieni, tasainen kasvu meillä on tavoitteena. Se on myös realismia. Tässä kohtaa pitää muistaa nykyinen taloudellinen tilanne, se ei anna mahdollisuuksia isoon kasvuun meilläkään, Rokala muistuttaa.

Liitto tempaisi kesäkuun alussa golfviikko-teemalla.

– Viikon tavoitteena oli saada uusia pelaajia mukaan ja samalla kannustaa nykyisiä pelaajia ottamaan kavereita mukaan lajin pariin. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Suomen kentillä pelasi noin 65 000 henkeä, Rokala sanoo.

Pelaa puolikas kierros

Viime vuoden lopussa Suomessa oli 144 221 jäsentä golfseuroissa. Seuroilla oli käytössään 157 kenttää, kun 27 ja 36 reiän kentät lasketaan kahdeksi eri kentäksi. Lisäksi 35 seuran käytössä oli erillinen par 3 –kenttä lähinnä aloittelijoiden tarpeisiin. Pohjoisin pelipaikka löytyy Kittilän Leviltä ja eteläisin Hangosta. Vanhin kenttä on Tali Helsingissä. Maamme uusin kenttä aukesi Himokselle viime viikolla.

Jäsenmäärältään Suomen suurin seura viime vuoden lopulla oli Vihti Golf Club 7 830 jäsenellään.

Jäsenseuroja oli viime vuoden lopussa 131. Tänä vuonna Golfliittoon on liittynyt yksi uusi seura, Helsingin Golfmiehet. Nyt seurojen lukumäärä on siis 132.

Kun kentälle lähtee, aina rautaa ei tarvitse puristaa hampaat irvessä.

– Aina ei tarvitse pelata täyttä kierrosta ja käyttää siihen neljä ja puoli tuntia aikaa. Voi pelata myös yhdeksän reikää. Aamuisin pelaaminen kasvattaa suosiotaan. Siinä pelataan puolikas kierros, käytetään pari tuntia aikaa ja syödään aamupala, Rokala sanoo.

Viime vuoden laskujen mukaan Suomessa oli keskimäärin 930 pelaajaa per 18 väylää. Se on yksi Euroopan parhaita lukuja. Vuonna 2011 rekisteröityjen pelaajin määrä väheni Euroopassa ensimmäistä kertaa 25 vuoteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.