Mainos

Vauvojen pehmoleluissa vakavia puutteita

Kuluttajaviraston mukaan kahdessa tuotteessa piilee tukehtumisvaara. Virasto muistuttaa, että lelujen pakkauksia ja hintalappuja ei saa antaa lasten käsiin.

Pienille lapsille tarkoitetuista pehmoleluista on löytynyt puutteita, jotka voivat pahimmillaan aiheuttaa tukehtumisen.

Kuluttajavirasto testasi alle 3-vuotiaille tarkoitettuja pehmoleluja ja havaitsi, että tutkituista 21 lelusta kaksi on sellaisia, jotka aiheuttavat tukehtumisvaaran. Lisäksi kahden lelun pakkauksista löytyi flataattia, jota voi olla vain rajoitetusti pienten lasten hoitotarvikkeissa ja suuhunpantavissa leluissa.

Kuluttajaviraston tuoteturvallisuusinsinöörin Karoliina Puolanteen mukaan iso osa tukehtumisvaaran aiheuttavista leluista on ehditty myydä asiakkaille. Loput on vedetty pois markkinoilta.

Tukehtumisvaaraa aiheuttavat lelut ovat Lastentarvike Oy:n maahantuoma oranssikruunuinen prinssihahmo Jollybaby Rattle -helistin ja Tammer-Tukun maahantuoma oranssi possulelu. Possulelusta irtosi eurooppalaisen turvallisuusstandardin mukaisessa vetotestissä saparo ja Jollybaby Rattle -helistimestä nenä. Kuluttajavirasto korostaa, että leluja ei saa antaa pienten lasten käsiin.

Lelut voi palauttaa myyntipaikkaan

Jollybaby Rattle -helistintä on myyty yli 500 kappaletta ja possulelujakin on levitetty vähittäiskauppoihin ympäri Suomea lähes 1300. Tuotteita ostaneet kuluttajat voivat Kuluttajaviraston mukaan palauttaa lelut myyntipaikkaan ja vaatia ostosta hyvitystä. Palautukseen ei tarvita kuittia.

Lastentarvikkeen toista lelua, Mamas & Papas Lucy Lamb -lammashelistintä, samoin kuin Suomen Lastenvaunutukun maahantuomaa Neonato Classic -nallehelistintä on puolestaan myyty paksussa läpinäkyvässä muovikassissa. Kassit sisälsivät muovin pehmentämiseen käytettävää flataattia. Lisäksi Neonaton pakkauksesta irtosi vetotestissä neppari.

Kuluttajavirasto muistuttaa, että lelujen säilytyspakkauksia ei ole syytä antaa lapsille. Leluista on poistettava hintalaput ja muut merkit ennen leikkejä. Lisäksi ostohetkellä on hyvä tarkistaa lelun pesuohjeet ja katsoa, että lelu on vesipesun kestävä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.