Mainos

Vauvoille vaarallinen RS-virusepidemia riehuu koko maassa

Vauvoille vaarallinen RS-virus on äitynyt epidemiaksi koko maassa. Tapauksia ilmeni jo viime vuoden puolella, mutta kansanterveyslaitoksen mukaan vauvoja alkoi tulla sairaalahoitoon joukoittain tammikuun aikana.

Näillä näkymin vasta maaliskuussa helpottava epidemia kiusaa nyt tavallisesta poiketen jopa muutaman viikon ikäisiä vauvoja. RS-virukseen sairastuneista pikkuvauvoista vaikean tautimuodon saa arviolta 10-30 prosenttia.

- No alkuoireet yleensä on nuha ja huono syöminen ja vähitellen tulee sitten lämpöilyoireilua ja mikäli tauti pahenee, niin sitten alkaa hengitysvaikeudet. Ne voivat pahentua sille asteelle, että lapsi joutuu sairaalahoitoon, ylilääkäri Matti Pere Mikkelin keskussairaalasta kertoo.

Joka toinen vuosi lapsiin iskevä RS-virus on tänä keväänä erityisen ärhäkkä.

- No tilanne on nyt ollut viime aikoina aika hankala, eli puolet osaston potilaista on ollut näitä RSV-lapsia, nimenomaan näitä alle vuoden ikäisiä, Pere kertoo.

RS-virusta pidetään pikkulapsille jopa hengenvaarallisena.

- Kyllä ne erittäin harvinaisia on sitten, että menehtyy, mutta esimerkiksi pienet keskoset ovat erittäin vakava riskiryhmä. Varsinkin jos on jokin vaikea keuhkosairaus siellä takana, niin kuin näillä pienillä keskosilla joskus on, Pere kertoo.

Vauvojen RS-virus jatkaa kulkuaan vielä kuukauden päivät.

Sensijaan varttuneempia harvinaisen aikaisin sairastuttanut A-virus laantui tammikuussa kokonaan. Kansanterveyslaitoksen mukaan A-viruksen kaledonia-muunnoksen ja B-viruksen odotetaan vielä aiheuttavan kevään aikana yhden epidemian.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.