Mainos

Vauvat saaneet hiv-tartuntoja Etelä-Afrikan sairaaloissa

Kaikkien sairastuneiden vauvojen äidit ovat hiv-negatiivisia. Etelä-Afrikan terveysministeriö selvittää parhaillaan tapauksia.

Kymmenet vauvat ovat saaneet hiv-tartunnan Etelä-Afrikan julkisissa sairaaloissa, kertovat asiantuntijat ja aktivistit. Syyksi epäillään muun muassa likaisia instrumentteja. Äitien rintamaitoa on saatettu antaa myös muille kuin heidän omille lapsilleen.

- Olen kuullut 30 tällaisesta tapauksesta maanlaajuisesti. Henkilökohtaisesti olen tietoinen 24:stä. Kaikki ovat vauvoja, joiden äidit olivat hiv-negatiivisia, sanoi Shaheen Mehtar, tartuntojen ehkäisy-yksikön johtaja Tygerberg Academic -sairaalasta.

Cape Times -lehden mukaan tartuntoja on yli 40 ja sairastuneista neljä on kuollut. Lehden haastattelemat lääkärit syyttivät tartunnoista puutteellista hygieniaa.

Kansalaisjärjestö Treatment Action Campaign arvioi, että tartunnat johtuvat leväperäisyydestä turvallisuudessa sekä riittämättömistä määrärahoista. Etelä-Afrikan terveysministeriö ilmoitti selvittävänsä epäilyjä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.