Mainos

Vauvat päättivät: Martat ovat sosemestareita!

1:40

Helsinkiläisen leikkipuisto Linjan puuhahuoneen pöydällä on neljä kippoa. Kaikissa on sosetta, jokainen vähän eri sävyistä. Porkkanaa niissä on, sen näkee selvästi ja kahdessa kipossa on seassa vähän tummempia kökköjä.

Kymmenkunta äitiä vauvoineen kiertää pöytää, puntaroi mikä mahtaa olla mikä.

Inkeri ja Kata eivät kerro vaikka tietävät vastauksen, mutta he ovatkin Marttoja ja sokkotestin valvojia. He tietävät, että kaksi kipoista on kaupan soseita, kaksi on Marttojen itse tekemää.

Martat ovat tulleet leikkipuistoon, koska haluavat tietää huomaavatko vauvat eroja kotona tehtyjen soseiden ja kaupan purkkisoseiden välillä. Testi on tosin kaikkea muuta kuin tieteellinen.

"Äidin soseesta tykkäät kuitenkin kaikkein eniten"

Ensimmäinen testivauva on Elida. Ensimmäinen lusikallinen on selvästi maukas, toinen näyte jo vähän pykii, kolmannen kohdalla tulee itku.

- Taitaa olla niin, että äidin soseesta tykkäät kuitenkin kaikkein eniten, naureskeli Virpi-äiti.

Mutta jos ei lasketa äidin sosetta, niin neljän näytekipon erästä Elida piti eniten Marttojen broileri-kasvis-soseesta. Hän söi sitä hyvällä ruokahalulla, muiden kippojen kohdalla näkyi selvää empimistä.

Kaksitoista testivauvaa myöhemmin Uudenmaan Marttojen Inkeri Liinaharjalla ja Marttaliiton Katariina Juurikkalalla oli tarjota sokkotestin soseista kovaa dataa.

- Se meidän itse tekemä broileri-kasvis-sose meni vauvoille kuin häkä, naureskeli Katariina.

Tykkäsi soseesta niin, että jokelsi mikkiin

Koska yksikään vauvoista ei osannut puhua, niin sosetestin tulokset saatiin tarkkailemalla vauvojen ilmeitä ja kehon kieltä.

Tiukimman kannan otti Arvi, joka maistoi kyllä Marttojen soseita, mutta työnsi kaupan purkkiruokalusikan pois joka kerran kun sitä yritettiin hänelle tarjota. Arvi teki siis valintansa maistamatta kaupan vaihtoehtoa.

Viena oli vauvoista joviaalein. Hän mieltyi Marttojen kasvi-soseeseen niin, että alkoi jokellella antaumuksella MTV:een mikrofoniin.

Tulkitsimme Vienan puheet niin, että hän olisi halunnut toisen erän näytteitä. Tasapuolisuuden nimissä se kuitenkin häneltä evättiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.