Mainos

Vauvana pieni - isona poikamies

Lähes 3 500 suomalaismiestä kartoittanut tutkimus kertoo, että pienikokoisilla poikavauvoilla on suurempi riski jäädä naimattomaksi.

Pienikokoisilla poikavauvoilla on muita suurempi todennäköisyys jäädä aikuisina naimattomiksi. Havainnon tehneet brittitutkijat käyttivät aineistonaan yli 5 000 suomalaisen ja brittiläisen miehen syntymä- ja muita tietoja.
Tutkijat havaitsivat, että naimattomiksi jääneet olivat olleet syntyessään keskimäärin muita pienempiä ja vielä 15-vuotiaina ikätovereitaan lyhyempiä ja laihempia. Pienikokoisilla vauvoilla tiedetään olevan keskimääräistä suurempi riski sairastua myöhemmällä iällä diabetekseen, astmaan tai sydänsairauksiin.

Uuden tutkimuksen valossa näyttäisi siltä, että heiveröiset poikavauvat kohtaavat aikuisella iällä myös sosiaalisia ongelmia. Tutkijat eivät osaa aukottomasti selittää, miksi syntymäpaino näyttäisi vaikuttavan miesten naimaonneen. Selitys saattaa olla se, että pienet vauvat ovat kärsineet aliravitsemuksesta ennen syntymäänsä, mikä puolestaan on aiheuttanut pysyviä psykologisia muutoksia.

Tutkimukseen osallistuneet 3477 suomalaista olivat syntyneet vuosina 1924-33. Heistä 259 ei koskaan purjehtinut avioliiton satamaan.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.