Mainos

"Vauvakaappaaja todennäköisesti mielisairas"

Pitkän linjan lastensuojelun ammattilainen rauhoittelee Varkauden vauvasieppauksen aiheuttamaa pelkoa.

- Suomessa tällainen tapaus on hyvin marginaalinen. Jos maailmalla tällainen uutinen tulisi, niin varmasti mietittäisiin, että voiko se liittyä pedofiliaan tai lapsikauppaan, mutta Suomessa nämä eivät ole olleet vauvojen katoamisten taustalla, sanoo ohjelmapäällikkö Seppo Sauro Lastensuojelun Keskusliitosta.

Hän pitää todennäköisimpänä, että mielenterveyden häiriöstä kärsivä ihminen on sieppauksen taustalla.

- Täytyy olla syvä mielenterveyden häiriö, että jättää vauvan lumeen. Tai sitten huumeiden takia on mennyt todellisuuden taju. Ei vähänkään terve ihminen hylkää lasta lumihankeen, sanoo Sauro.

Hän ei usko teoriaan, että vauvan olisi siepannut lapsi tai lapset, jotka olisivat esimerkiksi halunneet leikkiä kotia ja jättäneet sitten vauvan hankeen.

- Pitää olla aika iso lapsi, että saa vauvan pois vaunuista. Enkä jotenkin usko, että lapsikaan jättäisi vauvaa lumeen, Sauro pohtii.

Sauro toivoo, ettei tämä ja muut vastaavat tapaukset viime vuosilta saa suomalaisäitejä luopumaan vauvojen nukuttamisesta ulkona.

- Se on hieno Arvo Ylpöltä lähtöisin oleva suomalainen perinne, että vauvoja karaistaan ulkona. Tosi iso vahinko tapahtuu Suomen vauvoille, jos huomisesta alkaen kukaan ei uskalla nukuttaa vauvaa ulkona, sanoo Sauro.

- Mutta totta kai maailma muuttuu ja kaikki tämä uutisointi vaikuttaa, että ihmiset tulevat varovaisemmiksi, Sauro ymmärtää vanhempien pelkoja.

Katso Lastensuojeluliiton Keskusliiton ohjelmapäällikkö Seppo Sauron haastattelu

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.