Mainos

Vauva selvisi järistyksestä äitinsä mahassa

Kiinan vuodentakaisesta maanjäristyksestä selvisi hengissä myös viimeisillään raskaana ollut nainen. Vaikka nainen oli puristuksissa 50 tuntia osittain romahtaneessa kerrostalossa, vauva syntyi terveenä ja voi tänäänkin hyvin. Äitiä vain huolettaa nyt tilapäisasunnon formaldehydi.

Kiinaa ravistelleesta suuresta maanjäristyksesä tulee huomenna kuluneeksi vuosi. Uutistoimisto AP etsi käsiinsä naisen, Zhang Xiaoyanin, joka pelastettiin 14.5.2008 kotikerrostalonsa raunioista Dujiangyanin kaupungissa. Viimeisillään raskaana oleva nainen synnytti terveen tyttövauvan kuukautta myöhemmin.

Raunioissa yli 2 vuorokauden aikana äiti rukoili lapsensa pelastumisen puolesta. Hän antoi tyttövauvalleen nimeksi Ai eli Aurinko. Nimi on kunnianosoitus kaikille häntä raunioista auttaneille ja häntä ja vauvaa sen jälkeenkin auttaneille.

Muistot järistyksestä ovat yhä tuskallisia eikä hän halua usein vierailla raunioituneen kotinsa luona. Nyt äitiä huolettaa myös tilapäisasunnon formaldehyli ja hän toivoo uuden kodin valmistuvan pikaisesti..

- Naapurini neuvoi minua peittämään astiat ja ruuat, ettei niihin imeyty asunnossa mitään syöpää aiheuttavia aineita. Sisällä haisee, äiti Zhang Xiaoyan kertoo.

Maanjäristyksessä kuoli 80 000 kiinalaista ja miljoonat jäivät kodittomiksi.

(MTV3 - AP)

NÄIN SULOINEN ON AURINKO

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.