Mainos

Vauva kuoli lemmikkikilpikonnalta saamaansa salmonellaan

Yhdysvalloissa salmonellatartunnan saa vuosittain noin 1,4 miljoonaa ihmistä. Suomessa vastaava luku on noin 2000-3000.

Kolmen viikon ikäinen tyttövauva on kuollut lemmikkikilpikonnalta saamaansa salmonellaan Yhdysvalloissa. Terveysviranomaisten mukaan 22 ihmistä on saanut salmonellatartunnan pieniltä matelijoilta viime syyskuun jälkeen.

Kuumeinen vauva kuljetettiin floridalaiseen sairaalaan helmikuun lopussa. Häntä lääkittiin antibiooteilla, mutta hän menehtyi reilun viikon kuluttua. Nyt viranomaiset ovat varmistuneet siitä, että tytön saama bakteeri oli samaa tyyppiä kuin lemmikkikilpikonnalla. Perhe oli saanut kilpikonnan lahjaksi ystävältä, joka oli ostanut eläimen kirpputorilta.

Yhdysvaltain terveysviranomaiset muistuttavat selkäpanssariltaan alle 10-senttisten lemmikkikilpikonnien kaupan kieltävästä laista, joka tuli voimaan vuonna 1975.

- Pienet kilpikonnat ovat vaarallisia lapsille, koska niitä ei mielletä terveysriskeiksi ja niitä voi käsitellä kuin leluja, terveysviranomaiset sanoivat viikkoraportissaan.

Yhdysvalloissa tilastoidaan vuosittain noin 1,4 miljoonaa ihmisen saamaa salmonellatartuntaa, ja siihen kuolee keskimäärin 400 ihmistä vuodessa.

Suomessa todetaan vuosittain 2000-3000 salmonellatapausta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.