Mainos

Vaunukankaan koulu tuhoutui Tuusulassa

Vaunukankaan alakoulun illalla alkanut palo aiheuttaa sivistystoimen johtajan Esa Ukkolan mukaan karkeasti arvioiden miljoonavahingot.

Lisäksi koululaiset joutunevat väliaikaisiin tiloihin ehkä koko kevätlukukaudeksi.

Tulipalo on saatu yön aikana hallintaan. Jälkisammutustyöt jatkuvat ainakin aamuun.

Päivystävän palomestarin Arto Latvalan mukaan paikalla oli 27 pelastusyksikköä, lukuisia palolaitoksen yksiköitä ja lähes 100 palomiestä. Koulurakennus päiväkotineen sijaitsee Etelä-Hyrylän asuinalueella keskeisellä paikalla.

Rakennuksessa ei tiedetä olleen ketään sisällä palon syttymishetkellä.

Palon sammuttamista on hankaloittanut pakkanen, joka jäädytti koulun peltikaton. Kymmenillä palomiehillä oli vaikeuksia pysytellä katolla pystyssä.

Latvalan mukaan palo sai alkunsa roskakatokseen ammutusta ilotulitteesta, josta palo levisi katon kautta aina koulun rakenteisiin asti. Palo on saattanut kyteä rakennuksessa jo jonkin aikaa, arvioi päivystävä palomestari.

Koulu tuhoutunee käytännössä kokonaan, sillä vaikka liekkejä ei näkysikään, palo voi levitä rakenteita pitkin koko rakennukseen.

Latvalan mukaan koulun läheisyydessä on paukuteltu raketteja koko illan ajan.

- Ilotulitteiden vapaata myyntiä on rajoitettava. Tämä ei enää ole sivistyneen yhteiskunnan touhua, sanoo Latvala.

Tuusulan sammutustöitä on haitannut se, että samaan aikaan Sipooossa paloi omakotitalo ja Hyvinkäällä tehdaspaloa jälkisammutetaan. Tämän takia Tuusulaan hälytettiin myös kaikki mahdolliset vapaapalokuntalaiset.

Koulu suljettuna koko kevään

Kunnanjohtaja Hannu Joensivun mukaan Vaunukankaan koulu tulee olemaan suljettuna koko kevään. Koulussa on 300 oppilasta, ja lisäksi sen yhteydessä toimii päiväkoti ja iltapäiväkerho. Myös päiväkoti suljetaan.

Sekä koululle että päiväkodille mietitään jo uutta sijoituspaikkaa. Koulun oli määrä alkaa ensi keskiviikkona.

Tuusulan kunnan varhaiskasvatusjohtaja Leo Pietarisen mukaan ainakin päiväkotilaisille ja mahdollisesti myös koululaisille etsitään sijoitusratkaisua tyhjäksi jääneeltä varuskunta-alueelta.

Päiväkotilapset saadaan mahdollisesti sijoitettua varuskunta-alueen rakennuksiin jo tammikuun aikana. Yhtenä vaihtoehtona koululaisille on esitetty myös suljettuna olevaa Ruskealan koulua.

Tuusulan kunnan kasvatus- ja sivistystoimen johtaja Esa Ukkolakertoo, että vapaapalokuntalaisten avulla koulusta kerätään parhaillaan talteen irtaimistoa kuten koulutarvikkeita. Hänen mukaansa koululaisia sijoitetaan todennäköisesti muihin kouluihin. Ukkolan mukaan myös parakkikouluja rakennettaneen.

(MTV3)

Katso lisää kuvia Tuusulan tulipalosta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.