Mainos

Vauhtia sosiaaliturvaa koskevien valitusten käsittelyyn

Sosiaaliturvaa koskevien valitusten käsittelyä aiotaan vauhdittaa. Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnalle on tarkoitus antaa lisää voimavaroja ja toisaalta osa valituksista voidaan ratkaista nykyistä pienemmällä kokoonpanolla.

Apulaisoikeuskansleri havaitsi helmikuussa muutoksenhakulautakunnan toiminnassa epäkohtia, jotka heikentävät muutoksenhakijoiden oikeusturvaa. Viime vuonna lautakuntaan tuli ratkaistavaksi 24 700 asiaa. Nykyisin valituksen käsittely kestää keskimäärin 13 kuukautta, joka on kohtuuttoman pitkä aika.

Sosiaali- ja terveysministeriö on yhdessä sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan kanssa etsinyt keinoja, joilla valitusten käsittelyajat saataisiin lyhenemään. Se katsoo, että erityisesti pitäisi kiinnittää huomiota johtamiseen, henkilöstön koulutukseen sekä työilmapiirin parantamiseen. Lautakunta tarvitsee myös lisää henkilöstöä valitusten käsittelyyn.

Hallitus antanee eduskunnalle toukokuussa 2008 lakiesityksen, jossa ehdotetaan toimenpiteitä lautakunnan työn tehostamiseksi.

Muutoksenhakulautakuntaan valitetaan Kansaneläkelaitoksen päätöksistä lukuun ottamatta opintotuki- ja työttömyysturva-asioita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.