Mainos

Vattenfallin Imatran voimalalle ympäristölupa

Ruotsalainen energiajätti Vattenfall voi lupien puolesta rakentaa Imatralle suunnitellun maakaasuvoimalan. Tänään antamassaan ympäristöluvassa Kaakkois-Suomen ympäristökeskus velvoittaa yhtiön kuitenkin selvittämään mahdollisuudet vähentää tulevia typpipäästöjä.

Imatran Rajapatsaalle suunniteltu voimala on kahden yksikön laitos, joka on tarkoitus rakentaa kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen yksikkö otettaisiin käyttöön vuosituhannen vaiheessa ja toinen kolme vuotta myöhemmin. Laitoksen sähköteho on noin 900 megawattia. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat pari miljardia markkaa ja lopullinen investointipäätös tehdään ensi syksynä.

Typenoksidien muodostus jää laitoksen kaasuturbiineissa päästöohjearvoja pienemmäksi, mutta päästöjen lisäys on kuitenkin paikallisesti merkittävä. Imatran alueen teollisuuden ja energiantuotannon typenoksidipäästöt olivat viime vuonna noin 2000 tonnia, mikä on saman verran kuin uuden kaasuvoimalan arvioidut päästöt.

Ympäristökeskuksen mukaan alueen typpi- ja muita happamoittavia päästöjä on edelleen pyrittävä vähentämään ja Vattenfall velvoitettiin selvittämään, voitaisiinko päästötasoa laitosyksikkö kohti alentaa vielä 750 tonniin typenoksideja vuodessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.