Mainos

Vattenfall uusi tarjouksen Savon Voimasta

Vattenfall Oy on uusinut tarjouksensa Savon Voima Oy:n koko osakekannasta. Tarjous on voimassa syyskuun puoliväliin saakka.

Tarjous on pääasialliselta sisällöltään samanlainen kuin viime toukokuun tarjous. Ruotsalaiskonserni tarjoaa koko osakekannasta kuntaomistajille yhteensä 903 miljoonaa markkaa. Aiemmalla tarjouksellaan Vattenfall ei saanut vähintään puolta Savon Voiman osakekannasta, jolloin tarjous raukesi kesäkuun puolivälissä.

Vattenfallin konsernijohtaja Carl-Erik Nyquist saapui tänään Kuopioon esittelemään uutta tarjousta Savon Voiman omistajille. Hänen mukaansa se on esitetyistä vaihtoehdoista sisällöllisesti paras niin omistajille ja yhtiöille kuin asiakkaille. Kaupan ehdoissa Vattenfall pidättää itsellään oikeuden hyväksyä kaupat myös mikäli 50 prosentin omistusoikeutta ei saavuteta.

Vattenfallin uusi tarjous merkitsee sitä, että Pohjois-Savon energiapelissä on edelleen useita toimijoita. Savon Voima ja Kuopion Energia ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhtiöiden yhdistämisestä, ja hankkeeseen on tulossa mukaan Espoon Sähkö Oy. Toisaalta Itä-Suomen Energia Oy ja englantilainen Eastern Group ovat Vattenfallin lisäksi kiinnostuneita savolaisyhtiöstä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.