Mainos

Vattenfall: Saksalaisten ydinreaktoripelko ymmärrettävää

Vattenfallin ydinvoimala Saksassa 4.2.2008

Energiayhtiö Vattenfallin kaksi ydinreaktoria Saksassa ovat edelleen poissa tuotannosta viimekesäisten välikohtausten jälkeen.

Viime kesänä yhtiön yhdessä voimalassa Saksassa oli käyttöhäiriö ja toisessa muuntajapalo. Saksalaiset säikähtivät perusteellisesti - seikka jonka Vattenfallin Keski-Euroopan uusi johtaja Tuomo Hatakka ymmärtää vallan hyvin.

Hatakan mukaan seisokki aiheuttaa suuria tulonmenetyksiä, mutta hän asettaa reaktoriturvan etusijalle.

- Mikä tahansa tulipalo tai tekninen ongelma on aina vakava, ja vielä vakavampaa se on kun on kyse ydinvoimalasta, Hatakka toteaa.

Yhtiö sai myös moitteita onnettomuuksien kehnosta ja vähättelevästä tiedottamisesta. Lähteä saivat sekä ydinvoimaloista vastannut johtaja että viestintäjohtaja.

Välikohtauksien jäljiltä reaktoreita ei ole vielä käynnistetty, mm viranomaislupien viivästymisen takia.

- Meidän huolestuneisuutemme ei ole niinkään taloudellinen. Lähtökohta on että saadaan tuotanto käyntiin näillä atomivoimaloilla turvallisesti, Hatakka sanoo.

Tuotantoseisokista huolimatta Vattenfall toivoo, että Saksan hallitus peruisi päätöksen, jonka mukaan ydinvoimasta vähitellen luovutaan. Yhtiö ei kuitenkaan halua sekaantua poliittiseen keskusteluun Saksassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.