Mainos

Vatt: Suomalaisyritykset optimistisia Etelä-Amerikan suhteen

Etelä-Amerikan maiden talouspoliittiset uudistukset herättävät myönteisiä odotuksia suomalaisyritysten keskuudessa. Tämä ilmenee Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen Vattin tänään julkistetusta tutkimuksesta.

Latinalaisessa Amerikassa on viime vuosina pyritty määrätietoisesti tasapainottamaan valtiontaloutta ja ajamaan läpi markkinataloutta tukevia uudistuksia. Nämä toimenpiteet tähtäävät suotuisten olosuhteiden luomiseen ulkomaisille ja kotimaisille investoinneille.

Vattin tutkimuksen mukaan talousuudistukset vahvistavat Etelä-Amerikassa toimivien suomalaisyritysten uskoa hyvään talouskehitykseen ja liiketoiminnan laajentamiseen. Pari vuotta jatkunut suotuisa kehitys ei kuitenkaan ole suomalaisyritysten mielestä poistanut kaikkia ongelmia ja liiketoiminnan esteitä. Suurin huolenaihe on Latinalaista Amerikkaa kalvava köyhyys, joka saattaa lietsoa yhteiskunnallisia levottomuuksia. Yrityksiä arveluttavat lisäksi viranomaisten hidas päätöksenteko ja byrokratia sekä markkinoiden sulkeutuneisuus.

Vattin tutkimuksessa selvitettiin myös viiden Etelä-Amerikan maan yritysjohtajien näkemyksiä Suomesta. Suurella osalla haastatelluista ei ollut kosketusta suomalaiseen liike-elämään eikä juurikaan tietoa Suomesta ja Suomen taloudellisista mahdollisuuksia. Suomalainen teknologiaosaaminen sai eräissä kommenteissa tunnustusta. Haastateltavat arvelivatkin taloudellisen yhteistoiminnan laajenevan sellaisilla alueilla, joilla voidaan soveltaa suomalaista osaamista. Näitä alueita löytyy etenkin metsä- ja kalateollisuudesta, kaivostoiminnasta sekä ympäristötekniikasta ja infrastruktuuri-hankkeista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.