Mainos

Vatikaani varoittaa avioliitosta muslimien kanssa

Vatikaanin julkaiseman selonteon mukaan naiset ovat muslimiperheen suojattomin jäsen.

Vatikaani on kehottanut katolisia naisia harkitsemaan tarkkaan ennen kuin he solmivat avioliiton muslimimiehen kanssa. Samassa asiakirjassa vedotaan muslimeihin, jotta he osoittaisivat suurempaa kunnioitusta ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja demokratiaa kohtaan.

Vatikaanin julkaisema selonteko käsittelee siirtolaisuutta eri puolilla maailmaa. Siinä käydään läpi myös näkemykset, jotka yhdistävät kristittyjä ja muslimeja, mutta varsinkin eräät raportin osat ovat omiaan lisäämään epäluottamusta maailman kahden suurimman uskonnon välillä.

Selonteon mukaan naiset ovat muslimiperheen suojattomin jäsen. Kirjoituksessa kerrotaan länsimaisten naisten "katkerista kokemuksista", kun he ovat avioituneet muslimimiehen kanssa ja muuttaneet myöhemmin aviopuolisonsa kotimaahan.

Mikäli katolinen nainen ja muslimimies haluavat solmia avioliiton, "katkera kokemus osoittaa, että avioliittoon on valmistauduttava erityisen huolellisesti ja perusteellisesti". Vatikaani varoitti myös mahdollisista ongelmista tulevien appivanhempien kanssa ja muistutti, että kirkon oppien mukaan seka-avioliitossa syntyneet lapset on kasvatettava katolisen uskon mukaisesti.

Jos avioliitto solmitaan islamilaisessa maassa, Vatikaani varoitti allekirjoittamasta asiapapereita tai vannomasta valoja, jotka voidaan tulkita kääntymiseksi islamilaisuuteen.

Vatikaani on viime vuosina suhtautunut kaksijakoisesti islamilaisuuteen. Paavi on edistänyt vuoropuhelua uskontojen kesken ja jopa rukoillut moskeijassa Damaskoksessa. Toisaalta kirkon korkea-arvoiset edustajat ovat esittäneet kärkeviä huomautuksia islamin leviämisestä ja sen aiheuttamasta uhasta katoliselle kirkolle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.