Mainos

Vatikaani ja Berlusconin tukijoukot ilmiriidassa

Roomalais-katolisen kirkon ja Italian pääministeri Silvio Berlusconin tukijoukkojen välinen sanasota kiihtyy.

Vatikaani raivostui, kun pääministerin veljen Paolo Berlusconin johtama Il Giornale -sanomalehti hyökkäsi katolilaispiispojen Avvenire-lehteä vastaan. Avvenire ja sen päätoimittaja Dino Boffo ovat sinnikkäästi arvostelleet Berlusconia tämän väitetyistä seksiseikkailuista eri naisten kanssa.

Il Giornale -lehti syytti kuitenkin eilisessä numerossaan Boffoa tekopyhyydestä. Lehden mukaan Boffo yritti taivutella erästä italialaisnaista eroamaan aviomiehestään vuosina 2001-2002, koska Boffolla oli homosuhde kyseiseen mieheen.

Italian piispainkokouksen johtajan, kardinaali Angelo Bagnascon mukaan Il Giornale -lehden hyökkäys on "sairas ja hyvin vakava". Kardinaali sanoo kaikkien Italian piispojen ja kirkkoyhteisön seisovan Boffon takana ja tukevan tätä.

Eräiden tietojen mukaan kärhämä on saanut jo Vatikaanin perumaan kirkon johtomiehiin kuuluvan kardinaali Tarcisio Bertonen ja Berlusconin välisen tapaamisen, jonka oli määrä olla eilen. Kardinaali tunnetaan paavi Benedictus XVI:n oikeana kätenä.

Kirkkolehti Avvenire on pitkään vaatinut maan pääministeriä "osoittamaan enemmän vakavuutta" ja tuominnut tämän "mieltymyksen nuoriin näyttelijättäriin". Berlusconin on väitetty jo pitkään suhteesta 18-vuotiaaseen mallityttöön sekä prostituoitujen palvelujen ostamisesta.

Berlusconi on jatkuvasti kiistänyt, että hänellä olisi koskaan ollut sopimatonta suhdetta alaikäisiin tyttöihin. Pääministeri on kuitenkin todennut, ettei hän "ole mikään pyhimys".

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.