Mainos

Vatikaani: Homoseksuaalisuudella ja pedofilialla on yhteys

Se on homoseksuaalisuus, ei suinkaan selibaatti, joka on linkittynyt pedofiliaan, sanoo Vatikaanin ulkoministeri, kardinaali Tarcisio Bertone. Vatikaanin toiseksi korkea-arvoisin henkilö pyrki näin kommentillaan lieventämään roomalaiskatolisen kirkon ympärillä riehunutta seksiskandaalia.

- Monet psykologit ja psykiatrit ovat osoittaneet, ettei selibaatilla ja pedofilialla ole yhteyttä. Mutta minulle on lähiaikoina kerrottu, että homoseksuaalisuudella ja pedofilialla on tekemistä keskenään, Bertone kertoi lehdistötilaisuudessa Santiagossa. - Tämä tautioppi koskettaa kaikenlaisia ihmisiä, pappeja vähäisemmässä määrin prosentuaalisesti. Tässä tapauksessa pappien käyttäytyminen, negatiivinen käyttäytyminen, on kuitenkin erittäin vakavaa. Se on pöyristyttävää.

Vierailullaan Chilessä Bertone väläytti, että Paavi Benedictus XVI aikoo pian tehdä yllättävämpiä aloitteita koskien seksiskandaalia. Vatikaanin kakkosmies ei kuitenkaan tarkentanut puheitaan.

Kardinaali-ulkoministerin vierailu Chilessä osui juuri samaan aikaan, kun katolinen kirkko painii jälleen seksiskandaalin kourissa. Viimeisin kohu koskee Saksassa paljastunutta kuoropoikien seksuaalista hyväksikäyttöä. Aiemmin samanlaisia tapauksia on paljastunut muun muassa Yhdysvalloissa, Irlannissa ja Maltalla. Lisäksi Vatikaania on syytetty tapausten salaamisista sekä lapsia hyväksikäyttäneiden pappien suojelemisesta.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.