Mainos

Vataselta Soneran patenttikiistan tiedotuksesta selvityspyyntö Rahoitustarkastukselle

Televiestintäyritys Soneran tietoturvatytäryhtiön SmartTrustin entinen toimitusjohtaja Harri Vatanen on pyytänyt Rahoitustarkastusta Rataa selvittämään, onko Sonera antanut julkisuuteen oikeaa tietoa osapuolten välisen patenttikiistan ratkaisusta.

Vatasen mielestä näin ei ole, vaan Sonera on antanut harhaanjohtavaa ja totuudenvastaista tietoa kiistan ratkaisusta. Hänen mukaansa virheellisillä tiedoilla on vaikutusta Soneran osakkeen arvoon. Lisäksi väärä tieto voi heikentää sijoittajien luottamusta arvopaperimarkkinoiden toimintaan.

Sonera kertoi tämän vuoden alussa välimiesoikeuden päättäneen, että osapuolten välisen sopimuksen mukaisesti patenttioikeudet Vatasen kehittämistä langattomaan tietoturvateknologiaan liittyvistä keksinnöistä ja ratkaisuista kuuluvat Soneralle. Lisäksi oikeus määräsi Vatasen palauttamaan Soneran maksamia teollisuusoikeudellisia maksuja hieman päälle 200 000 euroa (1,2 milj. mk).

Vatasen näkemyksen mukaan kiistan ratkaisu on edelleen kesken. Ratalle toimittamassaan selvityspyynnössä hänen avustajansa katsoo muiden muassa, ettei suurin osa kiistanalaisista keksinnöistä ja oikeuksista kuulu välimiesratkaisun piiriin. Sen sijaan kiistat olisi ratkaistava englantilaisessa tuomioistuimessa, koska Vatanen asuu nykyisin Englannissa.

Selvityspyynnössä mainitaan myös, ettei välimiesoikeus kuullut lainkaan Vatasta. Selvityspyynnössä kummeksutaan myös Soneran johdon julkisuuteen antamia lausuntoja Kaliforniassa käydyn oikeuskäsittelyn päättymisestä. Vatasen mukaan patenttikiistan käsittelyä Kaliforniassa on vain lykätty ja se jatkuu helmikuun alussa.

Rata ei kommentoi vireillä olevia asioita. Se voi ottaa asian tutkittavaksi omasta aloitteestaan tai sille tulleen pyynnön pohjalta. Rata päättää tapauskohtaisesti selvitysten laajuudesta. Jos yhtiön katsotaan toimineen vastoin lakia, Rata voi tehdä tutkimuspyynnön poliisille. Pienemmistä laiminlyönneistä se voi antaa huomautuksen asianomaisille. Se voidaan myös julkistaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.